Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer

Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 4 obrázky
Extrémně obézní muž se v nás pokusí probudit vřelé city.

Ať už zahraniční kritici mluví o snímku The Whale jakkoliv, většinou se shodují na tom, že Brendan Fraser v něm podává jeden z nejlepších výkonů svojí kariéry. V dosavadních upoutávkách jsme z filmu viděli hlavně střípky, kde byla patrná hlavně jeho fyzická proměna v ústředního protagonistu, který trpí extrémní obezitou a nevychází z bytu. Teď je tu nový trailer s delšími dialogovými pasážemi, kde už si můžeme udělat daleko zřetelnější obrázek o tom, jak bude Fraser ve filmu vystupovat.

Pakliže vás snímek zaujal, jistě vás potěší skutečnost, že se pro českou distribuci rozhodly snímek zakoupit Aerofilms. Nabídnou jej pod názvem Velryba 16. února 2023 v kinech. Snímek byl čerstvě nominovaný na Zlatý glóbus (nejlepší mužský herecký výkon) a také na čtyři ceny amerických filmových kritiků (nejlepší mužský herecký výkon, masky, adaptovaný scénář, nejlepší mladý herec nebo herečka).

Hlavním protagonistou snímku je učitel angličtiny Charlie, který kvůli svému milenci opouští rodinu a postupně se z něj stává samotář, který trpí extrémní obezitou (váží zhruba 300 kilogramů). Ve snaze o vykoupení se Charlie pokusí navázat kontakt se svou odcizenou dcerou. Když učiní první krok, zjišťuje, že mladá dívka za sarkastickým zevnějškem skrývá vlastní trápení. Jedním z ústředních motivů filmu má být hledání krásy tam, kde bychom ji nečekali.

Dceru ztvárnila Sadie Sink. Dále hrají Samantha Morton, Ty Simpkins, Hong Chau, Huck Milner, Sathya Sridharan a Ryan Heinke. Scénář napsal Samuel D. Hunter, jenž je zároveň autorem divadelní předlohy. Režíroval Darren Aronofsky.

Podklady a foto: A24, Aerofilms

Galerie: 5

Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu Velryba: Herecký koncert Brendana Frasera míří do Česka, pusťte si nový trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest