Top Gun 3: Podle režiséra Maverick ještě neřekl poslední slovo

Top Gun 3: Podle režiséra Maverick ještě neřekl poslední slovo | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Režisér Joseph Kosinski věří, že se Tom Cruise do kokpitu ještě posadí.

Top Gun: Maverick může být letos jedním z filmů, které se pokusí usilovat o Oscary. Přinejmenším v technických kategoriích určitě. Aby libovolný film mohl na zlaté sošky pomýšlet, musí na přelomu roku svědomitě obrážet nejrůznější akce, připomínat se a prezentovat se členům oscarové Akademie.

Na jedné takové propagační akci se objevili také Jerry Bruckheimer a Joseph Kosinski, producent a režisér druhého Top Gunu. Mluvilo se o celé řadě věcí, kdy se vypichovala především náročnost celého natáčení. Krom Monicy Barbaro prý zvraceli ve stíhačkách úplně všichni. K historkám o natáčení dvojky musel padnout i obligátní dotaz ohledně toho, zda uvidíme i Top Gun 3.

Na to Joseph Kosinski řekl: „Je nějaký příběh dostatečně poutavý na to, aby mělo smysl se ještě jednou vrátit? Mně osobně přijde, že na konci posledního filmu Maverick pořád ještě palivo v nádrži má. Rozhodně se nehodlá usadit.“ A dokud Mavericka nohy nesou, tak je samozřejmě šance, že jeho eskapády budou zfilmovány.

Zda se to skutečně stane, závisí prakticky výhradně na Tomu Cruisovi. Pro studio Paramount byl Top Gun: Mavrick gigantickým hitem, když utržil téměř jeden a půl miliardy amerických dolarů. Ať už budou chtít filmaři do budoucna jakékoliv podmínky, od Paramountu je bez jakýchkoliv otázek dostanou. U Toma Cruise záleží na několika zásadních faktorech: Musí mít pocit, že dostal do ruky scénář, se kterým se dá pracovat. Věci se dají opravit za pochodu, avšak nějaké základní jádro nesmí chybět. Cruise nemá zapotřebí točit za každou cenu. Ostatně na dvojku si s ledovým klidem počkal přes třicet let. A projekt by měl nabízet nějakou zajímavou výzvu, či prostě novou laťku k překonání. Maverick kupříkladu posadil všechny herce do stíhaček a natáčelo se opravdu ve vzduchu.

Pokud Cruise nebude mít pocit, že našel pro Top Gun nějakou novinku, nemá důvod, proč se nevyřádit jinde, třeba ve svém plánovaném snímku, který chce točit ve vesmíru. A samozřejmě také Tom nesmí příliš zestárnout, protože je přesvědčený o tom, že všechny náročné kousky musí dělat sám a nemůže se nechat před kamerou zastupovat. A pokud by se na další Top Gun mělo (kvůli scénáři nebo kvůli jiným nahromaděným projektům) čekat příliš dlouho, tak se může stát, že tenhle vlak stihne ujet.

Letos Tom oslavil šedesátiny a vypadá to, že prozatím zpomalovat nehodlá, tak uvidíme, jak to nakonec s dalším Top Gunem dopadne.

Foto: Top Gun: Maverick

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu