Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství

Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Jak se vrátí v pokračování Sigourney Weaver, jaké ústrky čekají Jakeovu rodinu a na co se můžeme těšit spolu se znovuzrozeným Quaritchem.

Také Avatar: The Way of Water měl prezentaci na brazilské akci CCXP, kde fanoušci komiksu a fantastiky mají možnost sledovat panely připravovaných filmů a seriálů. Zatímco kupříkladu Indiana Jones 5 zveřejnil svůj první trailer také online, pro širší veřejnost, téměř dvacetiminutová ukázka z Avatara 2 byla určena pouze divákům v sále.

Nicméně, pojďme si shrnout alespoň pár zajímavých odhalení, které ukázka nabídla. Snímek bude sledovat několik dějových linek, kdy děti Jakea a Nytiri budou prožívat své vlastní peripetie, nezávisle na rodičích. Důležitým tématem zřejmě bude jistá forma xenofobie – děti ústředního hrdinského páru budou některými klany pandorských Na’viů ostrakizované, protože je jejich otec „hybrid“ - vzpomeňte si, že první film končí tím, že je Jakeova lidská duše permanentně přenesena do uměle vytvořeného na’vijského těla.

Když už je řeč o duších a tělech, upoutávka na CCXP také blíže osvětlila, kdo je vlastně Kiri, náctiletá dívka ztvárněná sedmdesátnicí Sigourney Weaver. Herečka v prvním filmu ztvárnila doktorku Grace Augustine. Ta zemřela, avšak dozvídáme se, že v době smrti byla těhotná. Na’viové uchovali její tělo (zřejmě její avataří tělo?) a zachránili její dítě…

Standardním způsobem se nevrátil ani Stephen Lang. Jeho plukovník Quaritch v prvním filmu zemřel, ale v rozhovoru pro magazín Empire Lang vysvětluje jak je možné, že je teď zpátky. Quaritch se vrací jako tzv. „Rekombinant“, zkráceně „Rekom“ (v originále Recom), geneticky vyrobený autonomní avatar, do kterého je stažený Quaritch. Jeho mysl, emoce a možná i duše. Pokud jde o paměť, pamatuje si všechno do okamžiku, kdy odevzdal vzorek svojí DNA – tím pádem si nepamatuje svoji smrt. V prvním filmu měla postava sloužit především jako protivník hrdinů, tentokrát bude plukovník komplexnější. Víc poznáme jeho osobnost a v příběhu dostane další vrstvy. Nová verze Quaritche se vrací na Pandoru s organizací RDA, která stále chce z planety (lépe řečeno měsíce) vydrancovat její suroviny. Vzhledem k odporu Na’viů, který RDA v minulosti zaznamenala, se společnost rozhodla patřičně navýšit investice do výzbroje.

Přidáváme nejnovější upoutávku, kde čerstvé záběry z filmu doplňují zdvořilostní fráze, o něž se podělili herci a producent Jon Landau.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum české premiéry je stanoveno na 15. prosince 2022.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: Empire, Collider

Galerie: 5

Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water – Nová upoutávka modrého dobrodružství | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu