Red Shirt: Amazon platí za akci s Channingem Tatumem nesmyslné peníze

Red Shirt: Amazon platí za akci s Channingem Tatumem nesmyslné peníze | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Když chcete v Hollywoodu koupit horký projekt, musíte se plácnout přes kapsu.

Zhruba před týdnem jsme se dozvěděli, že Channing Tatum spolu s režisérem Davidem Leitchem a scenáristou Simonem Kinbergem nabízejí napříč Hollywoodem bondovský projekt s názvem Red Shirt. Strhla se finanční přetahovaná a nakonec z rvačky vyšla vítězně streamovací služba Amazon Prime Video. Ta za projekt neváhá zaplatit nehorázné peníze.

Tedy, Amazonu investovaná částka pravděpodobně smysl dává, jinak by takový obchod nedělal. Ale z pohledu nás běžných smrtelníků létají vzduchem bláznivá hausnumera. Pouze ústředním třem osobnostem Amazon zaplatí kolektivně 50 milionů amerických dolarů! Tedy ještě před tím, než bude vynaložený jediný cent na veškerý zbylý personál, výrobu, materiál, postprodukci, nezbytné výbuchy a prostě všechno, co k akčnímu velkofilmu patří.

Tatum dostane za hraní a produkci 25 milionů, Leitch za režii a produkci 18 milionů a Kinberg za scénář a produkci 8 milionů. Z toho 6 milionů jen za scénář, což je jedna z nejvyšších částek, jaká kdy byla vyplacena za původní scénář. O projekt jevily zájem i další streamovací společnosti a filmová studia, která nabízela při nižší výplatě tučná procenta ze zisku, ale nakonec bylo definitivní rozhodnutí na Tatumovi a ten dal podle informací The Hollywood Reporteru přednost jisté výplatě na ruku.

V poslední době se z utrácení streamovacích služeb stalo opět téma. Špatný poměr mezi rychlostí nabírání předplatitelů a vynaloženými investicemi byl jedním z důvodů, proč Disneyho opustil dosavadní šéf Bob Chapek. Šéf nově vzniklého konglomerátu Warner Bros. Discovery David Zaslav letos ohlásil, že společnost dál nebude pro HBO Max točit drahé celovečerní filmy. Netflixu po poklesu počtu zákazníků spadla cena akcií. Šílené utrácení to nicméně zatím nezastavilo a nejspíš ani v dohlednu úplně nezastaví. Technologické giganty Apple a Amazon mají prakticky bezedné kapsy a pro provoz streamovacích služeb mohou mít jiné důvody, než přímé generování zisku (propagace ostatních služeb, udržení klientů v celém vlastním ekosystému). Pokud tedy ostatní hráči na trhu chtějí být v boji o projekty konkurenceschopní, zdánlivě musejí v utrácení držet krok. Nebo to tak alespoň prozatím vypadá.

V případě Amazonu nicméně nejde vyloučit, že se film podívá i do kin a nebude uváděný pouze na streamu. Před lety společnost uváděla novinky v kinech celkem pravidelně. Po roce 2018 se přeorientovala spíš na domácí uživatele, ale po nákupu filmového studia MGM v Amazonu znovu pokukují po velkém návratu do kin. Podle informací serveru Deadline chce společnost uvést do kin 8-10 filmů ročně, s úhrnnými náklady ve výši zhruba miliardy dolarů. Tak snad premiéra Red Shirt v kinech také klapne, protože pokud má být snímek skutečně bondovský, tak by si velké plátno zasloužil, co říkáte?

Foto je ilustrační, Channing Tatum ve filmu Útok na Bílý dům

Zdroj: Deadline, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest