Nejlepší filmy Rolanda Emmericha

Nejlepší filmy Rolanda Emmericha | Fandíme filmu
Do české digitální distribuce nedávno přišla Bitva u Midway, ta však nejlepším kouskům "mistra destrukce" nesahá ani po paty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Aktuálně sedíme všichni doma a mnoho nových filmů si neužijeme. Do kina se nedostaneme vůbec a spoléhat můžeme pouze na nabídku online videopůjčoven. Ty české v březnu zařazovaly filmy uvedené v období před bezpečnostními opatřeními jen pomalu, nicméně na příznivce válečných dramat se usmálo štěstí, když na iTunes, Google Play a O2TV dorazila Bitva u Midway. Zájemce o druhou světovou válku a historii vojenského letectví snad snímek potěšil, pravda je nicméně taková, že když byl film loni v listopadu nasazený do kin, velkou díru do světa neudělal. Tržby byly na drahý velkofilm žalostné a recenze dávaly vesměs průměrné až podprůměrné známky. Režisér Roland Emmerich přitom v minulosti platil za mistra obdobných masivních produkcí, kde všechno vybuchuje a hrdinové se z nás pokoušejí vzletnými proslovy ždímat emoce. Pojďme tedy společně zavzpomínat na světlejší zářezy Emmerichovy kariéry:

 

Univerzální voják

Emmerichův americký debut a hned první solidní úspěch. Akční béčko s nádechem sci-fi, kde režisér dostal k ruce svalnaté borce Jean-Clauda Van Dammea a Dolpha Lundgrena v nejlepší formě a postavil je proti sobě. Zápletka se točí kolem experimentálně oživených supervojáků s vymytými mozky, což z nich dělá poslušné stroje na zabíjení. Když ale vzpomínky z předchozího života začnou vyplouvat na povrch, rozkazy jdou stranou. Díky svižnému tempu, šílenému Lundgrenovi (se zvláštní zálibou v nošení náhrdelníku z lidských uší) a akci, se kterou si Emmerich už tehdy dokázal hravě poradit, vznikla vzrušující podívaná.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest