Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň

Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu
Carolco Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Sly chce také točit seriál o Johnově mládí ve Vietnamu a prozradil, že v minulosti odmítl astronomickou výplatu za natočení dalšího pokračování.

Sylvester Stallone propaguje svůj nový seriál Tulsa King. Poskytl rozsáhlé interview The Hollywood Reporteru, z něhož jsme už čerpali informace o tom, že filmové studio chtělo natočit dalšího Rockyho. Stallone se v daném rozhovoru nicméně rozpovídal také o Rambovi.

Sly prozradil, že aktuálně je v přípravě film, kde by Rambo předal pochodeň někomu mladšímu. Detaily neznáme, nicméně podle Stallonea se natáčení blíží. Naposledy tu byl válečný veterán John Rambo v roce 2019 se snímkem Rambo: Poslední krev, který stál za starou bačkoru a ani si nevedl nijak skvěle finančně. Nicméně značka je stále natolik silná, že to s ní Hollywood chce dál zkoušet.

O pátém filmu se dlouho hovořilo jako o závěru série. Na konci snímku Rambo už jen seděl nehnutě v křesle, zdánlivě bez známek života. V průběhu titulků se z toho křesla ale přeci jen ještě zvedl. V následném rozhovoru pak Stallone vysvětlil, že odjel do nedaleké indiánské rezervace. Mezi indiány vyrůstal a má mezi nimi předky, takže se tam cítil jako doma a navíc se tam po masakru na svém ranči mohl schovat před policií. Jestli se šestý film bude odehrávat zrovna tady (Rambo by se mohl obloukem vrátit zpátky do lesů, kde v jedničce před lety začínal), anebo mají producenti v plánu něco úplně jiného, to teprve ukáže čas.

Stallone v rozhovoru také řekl, že stále touží po tom, natočit seriál o Johnově mládí. Chtěl by jej pojmout v hodně dokumentárním stylu, kdy bychom jako diváci sledovali, jak se z mladého otevřeného kapitána fotbalového týmu ve Vietnamu stane zádumčivý muž, jehož známe z filmů.

Stallone také prozradil několik zajímavostí o předchozích filmech s Rambem. Při natáčení prvního dílu producenti původně odmítali závěrečnou scénu, kde John pláče nad ztracenými druhy. Chtěli, aby protagonista byl zastřelený. Stallone ale trval na svojí verzi. Nechtěl točit film, který traumatizovaným veteránům v závěru řekne, že jediným východiskem je pro ně smrt.

Pak je tu neskutečná výplata, kterou Stallone odmítl. Rambo III byl v roce 1988 hit, když při šedesátimilionovém rozpočtu utržil celosvětově 189 milionů. Producenti chtěli okamžitě točit čtyřku a nabídli Stalloneovi astronomickou gáži. Měl dostat 34 milionů dolarů, což by při dnešních cenách odpovídalo částce zhruba 85 milionů! Navíc mělo jít o luxusní typ smlouvy „pay or play“, kdy herec dostane zaplaceno, ať už se film nakonec natočí, nebo nenatočí. Stallone ale v té době chtěl dělat jiné projekty (vzhledem k časové ose se možná chystal točit tragického Rockyho V). Dnes si s odstupem Stallone myslí, že byl tenkrát idiot, když nabídku odmítl.

Na druhou stranu mohl natočit v roce 2008 vlastní verzi Ramba IV, o němž říká, že je to nejlepší akční film jeho kariéry. Protože je nejpravdivější a podařilo se mu ukázat skutečné hrůzy občanské války v Burmě. A natáčení snímku Stallone také ilustruje, proč už nechce točit filmy, kde by se výstřely z palných zbraní dělaly jinak, než za pomoci digitálních triků.

Při natáčení filmu Stallone střílel z kulometu ráže .50 a ačkoliv v pásu byly slepé náboje, síla zbraně byla ohromná. Bambusové stromky výstřely rozštípaly, lidskou figurínu naplněnou hovězím masem slepé náboje proměnily v rudou mlhu. Při natáčení Expendables Stalloneovi pro změnu v pouzdře u pasu vystřelila pistole a obecně vyvázl bez zranění z tolika střelných nehod, že už do budoucna nehodlá riskovat. Pakliže lze rány simulovat vizuálními efekty, tak není nutné na natáčení nosit nebezpečné zbraně. Ostatně, není to tak dávno, co kvůli nehodě se zbraněmi zemřel člověk při natáčení snímku Rust

Titulní foto je ilustrační, Sylvester Stallone jako John Rambo

Zdroj: The Hollywood Reporter

Postradatelní

03.08.2010 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu Rambo: Chystá se pokračování, kde Sylvester Stallone předá pochodeň | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest