Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence

Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
V chváleném dramau Jennifer Lawrence trpí PTSD. Je tu nový trailer a rovnou také celý film.

Ode dneška je na službě Apple TV+ k vidění nové drama Mosty (Causeway) s Jennifer Lawrence v hlavní roli. Jennifer v hořkosladkém snímku hraje vojačku s posttraumatickým stresovým syndromem, která se pokouší vrátit zpátky bojiště. Doma ji toho moc nečeká. Ani mezilidsky, ani finančně, ani náplní dne. Jenže je jen na psychologovi, zda jí dá povolení k návratu.

Z nejnovějšího traileru je patrné, že Lynsey úplně v pohodě není. Jak sama hrdinka s úšklebkem opáčí, v relativní stabilitě ji drží takový ten druh prášků, co se berou na to, „abyste si nevystřelili mozek z hlavy“. Krom léků a doktora však hrdince začínají život usnadňovat a zpříjemňovat také ostatní lidé, především pak nový kamarád James (Brian Tyree Henry). Do na první pohled tíživého snímku se tak vkrádají o něco optimističtější tóny, slušná dávka naděje a smysl pro humor, které zřejmě budou ze všeho toho životního marasmu dělat příjemnější zážitek. Dosavadní recenze slibovaly minimálně výrazné herecké výkony, takže jestli dnes máte dramatickou náladu, Apple pro vás má program.

Lynsey (Jennifer Lawrence) je armádní technička, jež sloužila v Afghánistánu. Když její vozidlo najelo na trhavinu, utrpěla poranění těla a hlavy. Po sžíravé rekonvalescenci se vrací domů do New Orleans, kde žije s dobromyslnou, ale přezíravou matkou (Linda Emond) a živí se čištěním bazénů, než jí doktor dovolí vyjet na další misi. V New Orleans se Lynsey seznámí s veselým mechanikem Jamesem (Brian Tyree Henry), který se podobně jako ona zotavuje z fyzických i duševních šrámů. Navážou spolu blízké přátelství, co se postupně prohlubuje. Nacházejí jeden u druhého útěchu, avšak jak se jejich vztah posouvá dál, musí si Lynsey ujasnit, zda je vůbec schopná milovat a být milována.

Mosty jako svou celovečerní prvotinu film režírovala Lila Neugebauer. Na scénáři se podíleli Ottessa Moshfegh, Luke Goebel a Elizabeth Sanders. V Česku snímek uvidíme 4. listopadu na službě Apple TV+.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 6

Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Mosty: Umění nevystřelit si mozek z hlavy vyučuje Jennifer Lawrence | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest