Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky

Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Být dobrou manželkou ochrnutému lordovi nebo propadnout vášni s pohledným hajným? Hrdinku na Netflixu čeká těžká volba.

Román Milenec lady Chatterleyové (Lady Chatterley's Lover) od D. H. Lawrence už od dokončení v roce 1928 budil poprask. Milostné drama bylo plné erotických scén, nevykreslovalo zahýbající manželku jako zavrženíhodnou pekelnici a ještě ke všemu hrdinka prožívala svůj románek s mužem z nižší společenské vrstvy. Konzervativní Británie absolutně nebyla připravena. V neupravené podobě nejprve kniha vyšla pouze soukromě, v širším nákladu se podařilo publikovat jen výrazně cenzurovaný text. V řadě zemí bylo vydání románu zakázáno, v Británii vyšla původní podoba knihy ve vysokém nákladu až v roce 1960, ve Spojených státech o rok dříve. Vydání však provázelo soudní popotahování kvůli obscénnosti. Pokusy o cenzuru nicméně jen podněcovaly čtenářskou zvědavost a v době zákazů se šířily neoficiální kopie.

Když se v 60. letech Milenec lady Chatterleyové konečně široce rozšířil, hrál důležitou roli v rámi sexuální revoluce. Už v roce 1955 se kniha dočkala ve volnomyšlenkářské Francii prvního filmového zpracování. V následujících desetiletí byl román zadaptovaný ještě zhruba desetkrát a další filmy se jím volně inspirovaly. Teď je tu čerstvě další zpracování, které pro Netflix natočila Laure de Clermont-Tonnerre, režisérka chváleného Mustanga. Hlavní roli v novém zpracování ztvárnili Emma Corrin (Koruna), Jack O'Connell (Skins, Nezlomný) a Matthew Duckett. Dále hrají Joely Richardson, Ella Hunt a Faye Marsay. Netflix novinku uvede 2. prosince, níže najdete synopsi, trailer a fotky.

Na snímek už vyšlo prvních pár recenzí, které jsou vesměs pouze lehce nadprůměrné, avšak prakticky všichni kritici chválí herecké výkony Corrin a O'Connell, jejich vzájemnou chemii a smyslné zpracování erotiky.

Mohlo by se zdát, že Connie Chatterley má dokonalý život. Vzala si bohatého, privilegovaného muže a vypadá to, že jsou spolu spokojení. Když se však manžel vrátí z první světové války, vztah zkysne. Lord Chlifford Chatterly je raněný a zjizvený, od pasu dolů ochrnutý. Connie se z manželky proměňuje ve zdravotní sestru a ačkoliv musí být svému muži při ruce, paradoxně si připadá neskutečně osamělá. Ze zdánlivě idylického manželství se stává vězení. Když však na panství nastoupí nový hajný (správce pozemků) Oliver Mellors, všechno se změní. Connie propadne Oliverově kouzlu. Potají se scházejí v polnostech rozlehlého panství a hrdinka zažívá smyslné a sexuální probuzení. Nápadná aféra se stává předmětem místních drbů a Connie se musí rozhodnout, zda bude následovat hlas svého srdce, nebo se vrátí k manželovi a zachová se tak, jak od ní tehdejší společnost očekává.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 12

Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu Milenec lady Chatterleyové: Trailer představil nové zpracování erotické klasiky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest