The Silent Hour: Neslyšící se v akční novince musí ubránit zabijákům

The Silent Hour: Neslyšící se v akční novince musí ubránit zabijákům | Fandíme filmu
Aviron Pictures
Joel Kinnaman navzdory poškozenému sluchu hrdinně brání svědka před zkorumpovanými policajty.

Hra s lidskými smysly v žánrových filmech může přinést zajímavé výsledky. Postavy dostávají specifická omezení, pro tvůrce je výzvou odlišnou lidskou zkušenost nějak srozumitelně zpracovat. V sérii Tiché místo nesmějí postavy vydat ani hlásku. Ve filmech Smrt ve tmě, V pasti, či seriálech See nebo Daredevil jsme mohli sledovat postavy, které nevidí. Teď je tu The Silent Hour, kde ústředí postavy mají potíže se sluchem.

Hlavním hrdinou filmu je detektiv z Bostonu, který před šestnácti lety ve službě utrpěl vážný úraz. Ten mu zásadním způsobem poškodil sluch. V současnosti se hrdina vrací k policii, aby na okrsku pracoval jako překladatel do znakové řeči. Záhy na něj čeká extrémně tvrdá zkouška, když musí v bytovém domě ochránit neslyšícího svědka vraždy. Ocitají se pod útokem zkorumpovaných policajtů, kteří je chtějí oba dva za každou cenu zlikvidovat.

Do hlavní role akčního thrilleru byl obsazený Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl, RoboCop), který si shodou okolností nedávno zahrál v jiném akčním filmu, který si pohrává s lidskými smysly – John Woo s ním natočil snímek Silent Night, kde za celou dobu nepadne ani jedno jediné slovo. The Silent Hour natočí Brad Anderson, od něhož jste mohli vidět Mechanika, Tísňovou linku nebo Roztříštění. Scénář napsal Dan Hall, natáčet se začne zkraje příštího roku.

Titulní foto: Joel Kinnaman ve filmu Tři vteřiny

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu