Star Wars: Příští film natočí oscarová režisérka

Star Wars: Příští film natočí oscarová režisérka | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 1 obrázek
Vypadá to, že příští Hvězdé války, které uvidíme v kinech, budou ty od Damona Lindelofa, scenáristy Watchmenů a Ztracených.

V březnu se poprvé objevila neurčitá zpráva, že Damon Lindelof připravuje film ze světa Star Wars. Aktuálně jsme se dočkali nejen potvrzení, ale také dalších novinek.

Tak především byla najatá režisérka. Stala se jí Sharmeen Obaid-Chinoy, z níž se stává horké zboží. Oscarová dokumentaristka naskočila do světa hrané narativní tvorby spolu s minisérií Ms. Marvel a na Hollywood udělala natolik dobrý dojem, že je po ní sháňka. Vedle nových Star Wars připravuje také sci-fi Brilliance, s Willem Smithem v hlavní roli.

Najmutí režisérky bohužel ještě neznamená, že se natáčení blíží. Scénář se stále píše, avšak podle informací serveru Deadline chtěl Damon najmout režiséra filmu co nejdřív, aby se mohl do přípravy scénáře aktivně zapojit. Na projektu spolupracuje ještě jeden scenárista nebo scenáristka, avšak v tuhle chvíli nevíme, kdo to je. Damon Lindelof je zkušený hollywoodský autor, který vyrostl ke hvězdám jako spolutvůrce přelomových Ztracených a následně připravil kriticky oslavované seriály Pozůstalí a Watchmen. Co se filmů týče, tak zatím dělal jen zakázkovou práci pro nejrůznější velkofilmy a na svůj autorský hit teprve čeká. Tak snad jím budou právě Star Wars.

Na snímek si nejspíš ještě počkáme, avšak Deadline uvádí, že ze všech filmových Star Wars projektů má aktuálně právě tenhle nejvíc našlápnuto. Po kriticky strhané (a relativně málo výnosné) Epizodě IX se Lucasfilm soustředí na Star Wars seriály a s filmy si dává na čas. Studio nechce začít točit žádný projekt, který by nebyl dotažený k dokonalosti. Připomeňme, že studio má ve větší či menší fázi rozpracovanosti novou trilogii Riana Johnsona, Rogue Squadron Patty Jenkins, novinku Taiky Waititiho a projekt Kevina Feigeho.

Titulní foto je ilustrační - Star Wars: Vzestup Skywalkera

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Star Wars: Příští film natočí oscarová režisérka | Fandíme filmu Star Wars: Příští film natočí oscarová režisérka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest