Fantastická čtyřka: Mr. Fantastic v hledáčku Marvelu

Fantastická čtyřka: Mr. Fantastic v hledáčku Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Komiksové studio se údajně setkalo s možným představitelem pro vůdce Fantastické čtyřky.

Filmový reportér Jeff Sneider před několika týdny jako první odhalil veřejnosti, že Marvel obsadil Harrisona Forda do role Thaddea Rosse. Teď má Sneider další perličku. Má to jediný háček. Zatímco informaci o Fordovi získal reportér z prověřeného zdroje, aktuální novinka je z dosud neosvědčeného, takže ji berte s určitou rezervou:

Marvel se údajně sešel s Adamem Driverem na neformální schůzce, během které přišla na přetřes možnost, že by ztvárnil Mr. Fantastica, vůdčí figuru týmu Fantastická čtyřka. Jak už bylo řečeno, zákulisní zvěst se ke Sneiderovi nedostala z prověřeného zdroje, na druhou stranu reportér už dříve zaslechl z jiného zdroje neurčité klepy o tom, že Marvel Drivera zvažoval do role Dr. Dooma – tradičního oponenta Fantastické čtyřky. To už je tedy druhý drb, který Adama s Fantastickou čtyřkou spojuje. Tak že by opravdu k nějakému jednání došlo? Zároveň platí, že přípravy „Čtyřky“ jsou stále v rané fázi vývoje, takže předběžná jednání se nutně nemusí přetavit v podepsanou smlouvu a roli nakonec může dostat někdo úplně jiný.

Adam Driver je každopádně výrazný herecký talent, který by pro studio byl skvělým úlovkem. Upozornil na sebe v roce 2012 díky seriálu Girls, širší veřejnost jej poznala jako Kylo Rena ze Star Wars. Točil s Jimem Jarmuchem (Paterson), Martinem Scorsesem (Mlčení), bratry Coeny (V nitru Llewyna Davise), Stevenem Spielbergem (Lincoln), Spikem Lee (BlacKkKlanskamn) nebo Ridleym Scottem (Poslední souboj, Gucci). Za Manželskou historii byl nominovaný na Oscara, aktuálně točí s Michaelem Mannem životopis Enza Ferrariho a chystá Megalopolis s Francisem Fordem Coppolou. Při takových možnostech tvůrčího vyřádění se skoro nabízí otázka, zda má zapotřebí se na X let upisovat k marvelovkám. Ale počkejme si, snad se o celé věci dozvíme brzy víc.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit. Režíruje Matt Shakman, scénář píší Jeff Kaplan a Ian Springer. Datum premiéry je stanoveno na 13. února 2025.

Foto je ilustrační, starší zpracování Fantastické čtyřky

Zdroj: Jeff Sneider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu