Sacha Baron Cohen se stal součástí filmového světa Marvelu

Sacha Baron Cohen se stal součástí filmového světa Marvelu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 2 obrázky
Jeho účast je zatím tajuplná, ale zřejmě hraje postavu, po níž fanoušci dlouho volají.

Asi před týdnem se mezi twitterovými insidery začalo šuškat, že Marvel navázal spolupráci se Sachou Baronem Cohenem a poprvé jej uvidíme v minisérii Ironheart. Teď to potvrzuje také renomovaný zpravodaj Deadline. Ten píše, že Cohen hraje záporáka, a že by měl vystupovat i v dalších budoucích projektech. Magazín konkrétně spekuluje (ale nemá pro to zatím potvrzení), že by mohl vystupovat v sérii Agatha: Coven of Cahos.

Koho by měl populární komik představovat? Nikoho jiného, než Mephista. Fanoušci sebevědomě spekulovali o tom, že se objeví už v sérii WandaVision. Když se tak nestalo, stal se z Mephista na internetu zajetý marvelovský vtípek, kdy je „Mephisto“ odpověď na jakoukoli nezodpovězenou otázku, záhadu nebo dosud neodhalené překvapení. Aneb když nevíte, čím jsou hrdinové v libovolném Marvel traileru tak strašně zhrozeni, můžete si být minimálně na 115% jistí, že je to Mephisto!

Kdo to vůbec je? V tomhle případě jeho jméno není nikterak zavádějící. V komiksech jde o marvelovskou variaci na samotného Satanáše. Nebo přesněji řečeno, na démona Mefistofela, jehož podle Goetha vyvolal doktor Faust. V komiksech je démon krutý, nebezpečný, sadistický a vládne pekelné dimenzi, kam tahá duše, aby je mohl mučit. Mephisto je běžně navázaný na postavy z okultní části marvelovského světa, takže dává smysl, že poprvé vystoupí v příběhu, kde si s temnými silami bude zahrávat antagonista The Hood. Do budoucna by mohl být Mefistofeles potenciálně spojován s Doctorem Strangem, Wandou Maximoff, Dr. Doomem, Black Knightem, Agathou Harkness či Ghostriderem. Záleží na tom, které postavy vlastně Marvel napříště zpracuje a jak je mezi sebou propojí.

Mephisto je svůdník, lhář a šprýmař, Cohen tedy pro roli působí jako vhodný představitel. Celý svět Sachu zná především jako Borata, Bruna či Aliho G. Pokud byste chtěli mít jasnější představu o tom, jaký je Baron Cohen ve vážných rolích, pusťte si na Netflixu špionážní drama Agent, kde ztvárnil špiona Mossadu.

Nedávno do série byli obsazení také Paul Calderón (Pulp Fiction, Bosch) a Sonia Denis. Ani u jednoho z nováčků nevíme, jakou roli dostal.

Marvel minisérie Ironheart navazuje na Iron Manův odkaz. V komiksech je Riri Williams patnáctiletá geniální dívka, která přes svůj nízký věk má stipendium na prestižní inženýrské universitě MIT. Tam po kouscích ukradne dost materiálu na to, aby dokázala vlastnoručně vyrobit ironmanovské brnění. Když se za ní konečně pustí školní ochranka, tak uprchne a sama následně zabrání dvěma trestancům v útěku z vězení. Svůj oblek nadále vylepšuje a brzy se o ní dozví Tony Stark, který ji podporuje (to by ve filmech logicky muselo být pozměněno). Přijala kódové označení Ironheart. O sérii zatím bylo odhaleno, že ústřední úlohy se zhostí Dominique Thorne. Dále hrají Mammy Montana, Anthony Ramos, Alden Ehrenreich, Shea Couleé, Zoe Terakes, Shakira Barrera, Regan Aliyah, Rashida „Sheedz“ Olayiwola, Sacha Baron Cohen, Paul Calderón, Sonia Denis a Lyric Ross. Scenáristkou série je Chinaka Hodge. Produkuje Ryan Coogler. Předpokládá se, že série bude uvedena v roce 2024.

Titulní foto: Sacha Baron Cohen jako Borat

Zdroje: Variety, Lizzie Hill, MCU Status, Deadline I, II

Galerie: 3

Sacha Baron Cohen se stal součástí filmového světa Marvelu | Fandíme filmu Sacha Baron Cohen se stal součástí filmového světa Marvelu | Fandíme filmu Sacha Baron Cohen se stal součástí filmového světa Marvelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest