Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech

Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 7 obrázků
Michaela B. Jordana dostihne jeho minulost. S boxováním počítá i dál do budoucnosti. IMAX ukazuje, jak velké budou v kině zápasy v ringu.

Po prvních plakátech se Creed III pochlubil také prvním trailerem. Je skoro až k neuvěření, jak cinematický dovede svět boxu být. I když jde pokaždé plus minus o to samé, ačkoliv sledujeme dva vymlácené borce, jejichž celoživotním údělem je rozdávat rány pěstí, stejně se boxerským filmům zas a znovu daří ze sportovních klání vyždímat slušné drama. Creed III je celovečerní prvotinou Michaela B. Jordana, který dosud v sérii pouze hrál hlavní roli, a přesto upoutávka dokáže nahnat mráz do zad. Tady se prostě nedá vyloučit, že svět Rockyho i po všech těch letech pořád dokáže divákům nabídnout silný zážitek.

Oficiální synopse říká: Není horšího protivníka, nežli minulosti. Adonis (Jordan) pokořil svět boxu. Jeho kariéra i rodina vzkvétají. Když se objeví jeho přítel z dětství a boxerský talent, je střet mezi bývalými kamarády nevyhnutelný. Bude to víc, než jen zápas. Z traileru vyplývá, že se Adonisův dávný kamarád Damian (Jonathan Majors) v dětství dostal do potíží a dlouhé roky seděl ve vězení. Z ukázky není úplně zřejmé, zda Adonosivi jeho život pouze závidí, je na dávného parťáka naštvaný, že mu víc nepomohl, viní jej neprávem ze svého zmařeného života anebo nám odhalí, že byl Adonis úplně stejný průšvihář jako on. A v tom případě – měl Adonis pouze před zákonem neférově větší štěstí, než jeho mladý kumpán? Anebo na Damiana vyloženě svalil svou vlastní vinu? Tak či tak znovunalezený „bratr“ říká, že po 18 letech ve vězení si „jde pro všechno“ co mu podle něj náleží.

Damian podle tvůrců něco důležitého ztratil a to jej přimělo díru ve svém životě zaplnit tvrdou prací. Jeho síla pramení z jeho neštěstí. V ringu je ochotný riskovat úplně všechno. Je klíčovou figurou Adonisova předešlého života, takže když se vrací na scénu, nejde se mu vyhnout. Celkově se příběh zásadním způsobem opírá o osobní životy všech postav, což je také ten důvod, proč děj od Creeda II poskočil o sedm let kupředu. Jordan chtěl, aby Adonis a jeho partnerka Bianca byli opět na podstatných křižovatkách svých kariér a životů.

Do značné míry to má reflektovat to, jak se sám Jordan posunul ve vlastní kariéře. Což je také ten důvod, proč si chtěl tentokrát stoupnout i za kameru. Ve filmovém průmysl vyrostl. Od těch nejpodřadnějších rolí, až k těm hlavním. Přitom sledoval všechny aspekty natáčení, postupně je vstřebával a tentokrát chtěl sám vyprávět konkrétní příběh, ne být pouze před kamerou nástrojem pro zrealizování vize někoho druhého.

Pokud jde o Sylvestra Stallona, tak tomu je Michael hrozně vděčný, zároveň se prý ale oba dva shodli na tom, že se Creed potřeboval osamostatnit a už vyprávět zcela samostatný a nezávislý příběh. Jordan zároveň naznačil, že by se k postavě rád vrátil (nebo dokonce opakovaně vracel) i v budoucnu.

Prozatím se těšme na Creeda III, který do kin dorazí 3. března 2023 (u nás snad o den dříve, ačkoliv český termín prozatím oznámený nebyl). V dalších rolích vystupují Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Florian Munteanu, Wood Harris, Canelo Álvarez a Millie Davis. Produkuje Ryan Coogler, scénář napsali Zach Baylin a Keenan Coogler. Přikládáme IMAX verzi traileru, kde si můžete prohlédnout, jak se boxerské scény v kinech IMAX roztáhnout na plnou výši obřího plátna. Dole pod ním najdete zveřejněné fotky.

Podklady a foto: MGM, IMAX

Galerie: 8

Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu Creed III: Z traileru pro boxerské drama běhá mráz v zádech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest