Creed III: Boxerský nášup představuje protivníka na plakátech

Creed III: Boxerský nášup představuje protivníka na plakátech | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 2 obrázky
Syn Apolla a žák Rockyho si pro návrat do ringu vyhlédl impozantního soupeře.

Creed v roce 2016 skvěle oživil svět Rockyho, když z původního boxera udělal čistokrevného mentora. Hlavním hrdinou série se stal Adonis Creed, syn zesnulého Rockyho přítele Apolla. Mladý zápasník se potýkal s vlastní sadou problémů a diváci dostali silné charakterní drama s parádními hereckými výkony a vzrušujícími zápasy. Sylvester Stallone byl za vedlejší roli Rockyho nominovaný na Oscara, Michael B. Jordan v roli Adonise utvrdil svůj hvězdný status a režisér Ryan Coogler byl katapultovaný ke hvězdám. O dva roky později přišlo pokračování. S novým režisérem, o něco slabší, ale stále solidní, částečně také díky tomu, že se na scénu vrátil Ivan Drago.

Na Creeda III se hodně dlouho čekalo. V zákulisí se zřejmě dost vyvíjela celková podoba filmu a do cesty se postavila také pandemie. Letos v lednu se konečně začalo natáčet a v dubnu bylo hotovo. Původně jsme se filmu měli dočkat už letos v listopadu, ale nakonec bude uvedený 3. března 2023 (u nás snad o den dříve, ale zatím termín oficiálně oznámený nebyl). Novinku připravil jako režisér sám Michael B. Jordan, pro něhož je film celovečerní prvotinou. Zatím těžko říct, jak si v roli povede, ale vypadá to, že právě autorská kontrola bylo to, co jej k projektu přitáhlo. Jako scenáristé film napsali Zach Baylin, autor chváleného Krále Richarda: Zrození šampiónek, a Keenan Coogler, bratr Ryana Cooglera, který snad během let od bratra něco okoukal. Vše nasvědčuje tomu, že Sylvester Stallone se na novém filmu naprosto žádným způsobem nepodílí.

Zatím nevíme, o čem bude snímek pojednávat, ale zveřejněné byly dva první plakáty. S Adonisem a s jeho novým oponentem – Andersonem Damem. Toho ztvárnil Jonathan Majors, další žhavý herec současného Hollywoodu, který se postupně předvedl ve snímcích The Last Black Man in San Francisco, Bratrstvo pěti a v seriálu Lovecraftova země. Zároveň také získal úlohu Kanga, nového úhlavního padoucha marvelovského universa. Na plakátech je napsáno „Před svojí minulostí…neutečeš“. To nám naznačuje, že se oba boxeři znají z dřívějška a příběh opět bude osobní.

Krom Jordana se vrací Tessa Thompson jako hrdinova životní partnerka Bianca, Phylicia Rashad jako Adonisova máma, Florian Munteanu jako Viktor Drago a Wood Harris jako trenér Tony "Little Duke" Evers. Ryan Coogler a Michael B. Jordan patří mezi producenty a za kameru je zodpovědný Kramer Morgenthau. Ten točil už dvojku a tentokrát dostal k dispozici kamery kompatibilní s kiny IMAX, jako vůbec první snímek celé ságy. Čekají nás tak čekat boxerské zápasy ve velkém formátu.

Podklady a foto: MGM

Galerie: 3

Creed III: Boxerský nášup představuje protivníka na plakátech | Fandíme filmu Creed III: Boxerský nášup představuje protivníka na plakátech | Fandíme filmu Creed III: Boxerský nášup představuje protivníka na plakátech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest