Bláznivá střela: Legendární policejní parodie se dočká remaku

Bláznivá střela: Legendární policejní parodie se dočká remaku | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Produkce odhalila autory projektu i náhradníka za nezapomenutelného Leslieho Nielsena.

Naprostá většina z vás viděla nějaký film s Lesliem Nielsenem. Bělovlasý herec se ve druhé polovině kariéry přeorientoval na komedie, v nichž se proslavil specifickým stylem humoru, kdy s kamennou tváří představoval zabedněnce, smolaře, případně vyloženě absurdní figury. Jeho možná nejslavnější rolí je Frank Drebin, nemotorný polda, který nějakým zázrakem vždycky všechno vyšetří. Nejprve vystupoval v seriálu Police Squad, následně ve filmové trilogii Bláznivá střela (Naked Gun), z let 1988-1994.

Od Nielsenovy smrti v roce 2010 se čas od času hovoří o možném remaku, kdy v jeden čas měl hrát hlavní roli kupříkladu Ed Helms. Nakonec ale bude smrtelně vážné pohledy házet někdo jiný. Do hlavní role si produkce vybrala Liama Neesona (ještě se jedná o podmínkách smlouvy). Toho většina diváků zná především z dramat (Schindlerův seznam, Království nebeské, K-19: Stroj na smrt) nebo z akčních bijáků (96 hodin, A-Team, Batman začíná). Čas od času ale vystupoval i v komediálních rolí a většinou se při tom využívalo právě jeho stoického projevu. Vzpomeňte třeba na LEGO příběh nebo na Všechny cesty vedou do hrobu.

Právě Všechny cesty vedou do hrobu natočil Seth MacFarlane, který je producente nové Bláznivé střely. Režírovat bude Akiva Schaffer, člen komediální hudební skupiny The Lonely Island, který má na triku spoustu jejích klipů, dále epizody seriálu Brooklyn 99, Piráta silnic, Popstar: Vše pro slávu nebo novou Rychlou rotu. Parodování a humor, který se opírá o zbytek popkultury jsou mu tedy vlastní. Scénář momentálně píší Dan Gregor a Doug Mand, oba podepsaní pod již zmiňovanou Rychlou rotu, případně pod seriály Jak jsem poznal vaši matku nebo Šílená bejvalka. Předchozí verzi scénáře napsali Mark Hentemann (Griffinovi) a Alec Sulkin (Griffinovi, Méďa 1 a 2, Všechny cesty vedou do hrobu).

O snímku zatím víme jen to, že ústřední postava by neměl být přímo Frank Drebin, ale jeho syn. Můžeme tedy hovořit o volném pokračování, ne o vyloženém remaku. Zatím nevíme, kdy bychom se mohli snímku dočkat, nicméně server Deadline uvádí, že po tom, co se dlouho nedařilo přijít na to, jak látku správně zpracovat, se projekt konečně dal do pohybu, když studio poňoukl úspěch Top Gunu: Maverick.

Titulní foto je ilustrační, původní Bláznivá střela

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest