Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru

Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
První film natáčený na vesmírné stanici ISS už však byl dokončený. Mrkněte na ukázku.

Doug Liman měl pro studio Universal připravit první celovečerní hraný film natáčený ve vesmíru. Přípravy snímku s Tomem Cruisem se však protáhly a Američany předběhly Rusové s vlastním vesmírným filmem. Jisté prvenství by však Cruisovi stále patřit mělo.

Ředitelka studia Universal Donna Langley v rozhovoru pro BBC uvedla, že Cruise má z vesmírné stanice ISS vystoupit do volného prostoru a stát se tak prvním civilistou, který něco takového zažil. Nebo v to produkce alespoň doufá. Sníme je stále v přípravě, ale žádné bližší termíny Langley nesdělila. Pouze prozradila, že část filmu se odehrává na Zemi, odkud se hlavní hrdina vydává do vesmíru, aby nás zachránil.

Dosud se proslýchalo, že se má snímek točit už po dokončení Mission: Impossible 8 a scénář spolu s Dougem Limanem připravuje Cruisův dlouholetý spolupracovník Christopher McQuarrie. Film má stát zhruba 200 milionů dolarů.

Jak už bylo řečeno, Cruisův snímek měl být prvním narativním filmem natáčeným ve vesmíru, ale nakonec se toto prvenství dostalo ruskému filmu Vyzov (Výzva). Ten se na mezinárodní stanici ISS točil mezi 5. a 17. říjnem 2021. Na stanici bylo pořízeno asi 30 hodin materiálu (nejen pro film Výzva), z nichž bylo sestříháno zhruba 30-40 minut pro finální film, který se z větší části odehrává na Zemi.

Hlavní roli lékařky, která přilétá na stanici provést operaci srdce, ztvárnila Julija Pěresild. Klim Šipenko letěl společně s ní a zastal pozici režiséra, kameramana a maskéra. Vedle toho v několika scénách ztvárnil kosmonauta. Ve snímku se mihne také několik skutečných členů posádky ISS, kteří zároveň asistovali s produkcí. Natáčení filmu sklidilo kritiku za to, že ovlivnilo běžný chod stanice (dva kosmonauti museli strávit na stanici o 6 měsíců déle a dva naopak přiletěli o šest měsíců později). Kritizován byl také fakt, že natáčení bylo financováno z veřejných ruských peněz, a že byla stanice využita pro jiné než vědecké účely. Takže kdo ví, zda předchozí kritika do budoucna nezarazí Cruisovy plány.

Níže si můžete pustit ukázky z Výzvy a jejího natáčení, v galerii z ní najdete fotky. Film bude mít ruskou premiéru příští rok v dubnu, ale těžko říct, zda se za současných okolností ukáže i v Evropě.

Titulní foto: Tom Cruise ve filmu Top Gun: Maverick

Zdroje: BBC, Wiki

Galerie: 11

Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu Tom Cruise se má stát prvním civilistou, který vystoupí do volného vesmírného prostoru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu