James Cameron: Battle Angel a používání 3D

James Cameron: Battle Angel a používání 3D | Fandíme filmu
James Cameron pohovořil na technické konferenci o svých budoucích plánech, špatnému používání 3D a spolupráci na Cuarónově sci-fi Gravity.

Není vyloučené, že James Cameron bude do konce své filmařské kariéry točit už jenom samé Avatary. Jediný další projekt, který už léta poutá jeho pozornost, je adaptace mangy Battle Angel a teď Železný Jim fanoušky na technické konferenci v Mexiko City ubezpečil, že má natáčení zajímavě působící sci-fi pořád ještě v plánu. Konkrétně uvedl, že by film mohl začít připravovat zhruba v roce 2017, tedy přibližně v době, kdy už by podle dosavadních odhadů mohl být hotový s Avatarem 3. Podrobnosti o Battle Angel najdete ve starším článku. Co se Avatara týče, tak Cameron tvrdí, že aby první film překonal, bude se v pokračování víc než na vývoj nových technologií soustředit na postavy a příběh.

Dalším bodem programu byl snímek Gravity Alfonsa Cuaróna, kterému Cameron pomohl od porodních bolestí. Jak jistě víte, Cuarónova novinka se dlouho odkládala a teď režisér, který společně s Cameronem v Mexiku vystoupil, konečně přiznal, že si během dlouhého natáčení nebyl vlastně vůbec jistý, jestli má vhodné prostředky k tomu, aby dokázal vyprávět příběh kosmonautů plujících nehostinným vesmírem. Požádal tedy o pomoc přítele Camerona, který ho přesvědčil o tom, že problém není v technologii, ale ve způsobu vyprávění příběhu. Blíže pánové Cuarónovy problémy nerozváděli, jen dodali, že s řešením nakonec pomohl Alfonsův dvorní kameraman Emmanuel Lubezki. Film si definitivně odbude svou premiéru na letošním festivalu v Benátkách.

A když už je řeč o vypravěčských prostředcích, je třeba zmínit také Cameronovu nelibost se současným trendem konvertování blockbusterů do 3D. Nemyslí si, že by měla konverze stejný účinek jako nativní 3D a nelíbí se mu, že nad technologií nemají kontrolu filmaři, ale studia, která ji vnucují tvůrcům, již o ni nestojí a často si s ní vůbec nevědí rady. Konkrétně jmenoval třeba Muže z oceli a Iron Mana 3, filmy, které podle jeho soudu vrazily tolik peněz do triků, že přinášejí velkolepý zážitek i bez 3D.

Zdroj: The Film Stage

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest