Harry Potter a DC jsou pro studio Warner klíčové značky

Harry Potter a DC jsou pro studio Warner klíčové značky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Hollywoodské studio chce pevně patřit k absolutní špičce. Plánuje filmy i seriály, lokální i globální produkci.

Na mediální akci RTS London Convention byl součástí jedné z diskusí také Gerhard Zeiler, ředitel mezinárodního oddělení společnosti Warner Bros. Discovery. Ten pohovořil o další strategii firmy. Ta bude zaměřená jak na seriály tak filmy, přičemž za nejdůležitější kritérium při výrobě obsahu považuje Gerhard úzkou spolupráci s těmi nejlepšími autory.

Celovečerní filmy nadále budou prioritně uváděné v kinech. Pouze navyšování počtu předplatitelů společnost nevnímá jako únosnou obchodní strategii. Důležitější je chovat se tak, aby firma byla profitabilní. Zároveň ale platí, že časy, kdy všechny filmy byly v multiplexech pevně danou dobu, jsou nenávratně pryč. U každého snímku se délka nasazení v kinech bude upravovat individuálně.

Klíčová je pro Warner Bros. Discovery lokální i globální produkce. Pokud chcete být podle Zeilera hráčem v mediální špičce, je třeba vyrábět kombinaci obojího. Menšími projekty uspokojovat menší, lokální trhy a vedle toho vyrábět masové hity pro globální publikum. Konkrétně Zeiler za to nejsilnější v portfoliu Warneru momentálně označuje značky Hra o trůny, DC a Harry Potter.

To asi nejde příliš rozporovat, pokud na značky budeme koukat v dlouhodobém kontextu, nicméně jaká je jejich momentální pozice? Nejjednodušší je to u Hry o trůny. Aktuálně vysílaný prequel Rod draka je skvěle hodnocený a je velkým mezinárodním hitem. Tady vše běží, jak má. U DC komiksů je situace rozpačitá. Momentálně je celá značka tak trochu v limbu, prochází restrukturalizací a usiluje se o nastolení nějaké pevnější struktury pro další dlouhodobý vývoj.

Nejsložitější je to v tuhle chvíli zdánlivě s čarodějnickým světem. Prequelová série si nevede dobře. Několik jejích klíčových představitelů si prošlo osobními skandály. Magnetem na potíže je také autorka předlohy, J.K. Rowling. Za současné situace působí hodně nepravděpodobně, že by se pokračovalo v dosavadním kurzu a vedení téměř jistě do práce s lukrativní značkou nějak zasáhne. Dojde snad konečně na léta slibovaný televizní seriál? To je prozatím otázka pro budoucnost. Tak uvidíme, jak se s ní nakonec Warner vypořádá.

Titulní foto: Harry Potter

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest