Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli

Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit dalších 7 obrázků
Seznamte se s mladíkem, co se od Playstationu dostane až na závodní okruh. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Do blíže nespecifikované role se připojil ještě Orlando Bloom (Piráti z Karibiku, Carnival Row).

Původní zpráva z 16. září: Režisér Neill Blomkamp připravuje film vycházející ze skutečných událostí, kdy se mladý hráč videohry Gran Turismo díky soutěži GT Academy dostal od Playstationu až na skutečný závodní okruh. Před několika dny byl David Harbour obsazený jako starší jezdec, který bude zelenáče mentorovat. Teď byla obsazena i hlavní role.

Té se ujme Archie Madekwe, divákům známý především z dystopické sci-fi série See. Objevil se také v ceněném hororu Slunovrat. Natáčení snímku začne už příští týden na evropských lokacích.

Snímek Gran Turismo vychází ze skutečné události, kdy se teenager zúčastnil soutěže GT Academy a skrze své mistrovství ve hře Gran Turismo se propracoval až k závodění ve skutečných autech. Film režíruje Neill Blomkamp, scénář napsali Jason Hall a Zach Baylin. Datum premiéry je stanoveno na 11. srpna 2023.

Gran Turismo je série závodních her, které si potrpí na realistické zpracování jednotlivých vozů a jejich jízdních vlastností. Hra vychází od roku 1997, zatím měla sedm hlavních dílů a několik vedlejších. Dohromady se ode všech dílů prodalo více než 85 milionů kopií a jde o jeden z nejúspěšnějších titulů pro Playstation. Soutěž GT Academy běžela v letech 2008-2016. Společně ji připravovaly automobilka Nissan, Sony a Polyphony Digital, výrobce videohry. V průběhu několika ročníků se zúčastnilo více než 5 milionů hráčů, kteří soupeřili v televizí přenášených vyřazovacích bojích. Z akademie vzešlo celkem 22 mladých mužů, kteří dostali příležitost si zkusit skutečné závody. Několik málo z nich mělo v automobilovém sportu dokonce delší kariéru.

Foto: Videoherní předloha

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 8

Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodnický velkofilm obsadil hlavní roli | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu