Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy

Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Pořád ještě doma nemáte kompletního Nolanova Batmana? Možná vás zaujme právě tahle ultimátní kolekce.

Kompletní Nolanova batmanovská trilogie už sice na Blu-ray vyšla (viz odkazy pod článkem), avšak na 24. 9. Warner slibuje něco, co označuje za „ultimátní kolekci“. Co taková kolekce bude obsahovat? Tak předně nebudou chybět všechny tři filmy na Blu-ray a všechny dosavadní bonusy. K těm přibude ještě jeden disk (celkem bude mít kolekce šest disků – Batman začíná i s bonusy se vejde na jeden Blu-ray), na kterém se objeví tři zbrusu nové bonusy:

  • The Fire Rises: Vznik a dopad trilogie Temného rytíře – Pohled zevnitř na vznik celé série, řada dosud neviděných záběrů a rozhovory s Guillermem Del Torem, Damonem Lindelofem, Michaelem Mannem, Zackem Snyderem a dalšími.
  • Rozhovor Christophera Nolana s Richardem Donnerem – Režiséři Supermana a Batmana hovoří o tom, jak Donnerův Superman ovlivnil film Batman začíná
  • IMAX Sekvence v původním IMAX poměru stran

K šesti diskům zákazníci dostanou autíčka od Hot Wheels – Batmobil, Batpod a Tumbler, sběratelské kartičky od firmy Mondo se Scarecrow, Jokerem, Banem, Harveym Dentem a Ra’s al Ghulem a čtyřiceti osmi stránkovou knihu v pevné vazbě s obrázky z filmu a z natáčení všech tří filmů. Celá tahle legrace by měla v USA stát 99,97 USD a jak by mohlo vypadat balení, si můžete prohlédnout dole v galerii.

A co my na to? Pokud zatím kompletního Batmana doma nemáte, mohla by být Ultimátní kolekce hezkým dárkem, třeba k nadcházejícím Vánocům. Jinak je ale přínos nové kolekce značně diskutabilní. Dárky v podobě různých knížeček a hraček osloví jen určitou část sběratelů, a tak pro většinu fanoušků bude hrát největší roli obsah šestého, bonusového disku. Osobně bych tedy počkal, až se objeví první recenze, které odhalí, nakolik jsou oba dva dokumenty dlouhé a vydatné. Může se jednat o dvě plytké featuretty, stejně jako o opravdu pečlivě vyvedené dokumenty, které skalní fanoušci rádi ocení. Co mi malinko uniká, je přiložení „IMAX scén v původním poměru stran“.

Přiznám se, že jsem Temného rytíře na Blu-ray už nějaký ten pátek neviděl, ale pokud mne paměť neklame, tak se při IMAX scénách obraz roztáhne na plnou plochu televize, tedy na rozlišení 16:9. Dostaneme na bonusovém disku 90 minut IMAX scén (samostatně, beze zbytku filmů) v poměru stran 1.43:1 s černými pruhy po stranách? Pár nadšenců by to potěšit mohlo, ale obávám se, že pro většinu populace je něco takového jaksi k ničemu. Pokud navíc patříte k těm fanouškům, kteří u batmanovských Blu-ray disků volají po nových masterech, nezbude vám než čekat dál – všechny indicie nasvědčují tomu, že se jedná o totožné filmové disky, jaké jsme měli možnost zakoupit v předchozích edicích. Zda bude Ultimátní kolekce dostupná také v Česku a na Slovensku, je prozatím ve hvězdách.

Zdroje: Collider, Batcave, Edition Collector, SHH

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy | Fandíme filmu Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy | Fandíme filmu Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy | Fandíme filmu Trilogie Temný rytíř: Ultimátní kolekce s novými bonusy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu