Causeway: Oscarová Jennifer Lawrence se potýká s traumaty války

Causeway: Oscarová Jennifer Lawrence se potýká s traumaty války | Fandíme filmu
Apple TV+
Po zásahu trhavinou bojuje armádní technička s návratem ke každodennímu životu.

Jennifer Lawrence vtrhla do Hollywoodu jako uragán. Už za svoji první hlavní roli ve filmu Do morku kosti byla nominována na Oscara. Okamžitě nastartovala kariéru, kde se proplétají mnohamilionové blockbustery (série X-Men, Hunger Games) s ambiciózní tvorbou. Na Oscara byla nominována ještě třikrát, za Terapii láskou ocenění dostala. Naposledy jsme ji loni mohli vidět v satiře K zemi hleď! a teď se blíží několik jejích novinek. Tou první bude drama Causeway, jež si odbude světovou premiéru už za pár dní na festivalu v Torontu. Už to naznačuje, že by Lawrence opět mohla usilovat o hereckého Oscara.

Ve snímku ztvárnila Lynsey, armádní techničku, jež sloužila v Afghánistánu. Když její vozidlo najelo na trhavinu, utrpěla poranění těla a hlavy. Po sžíravé rekonvalescenci se vrací domů do New Orleans, kde žije s dobromyslnou, ale přezíravou matkou a živí se čištěním bazénů, než jí doktor dovolí vyjet na další misi. V New Orleans se Lynsey seznámí s veselým mechanikem Jamesem, který se podobně jako ona zotavuje z fyzických i duševních šrámů. Navážou spolu blízké přátelství, co se postupně prohlubuje. Nacházejí jeden u druhého útěchu, avšak jak se jejich vztah posouvá dál, musí si Lynsey ujasnit, zda je vůbec schopná milovat a být milována.

Snímek se zaobírá traumatem a strachem z další bolesti. Krom osobního dramatu protagonistů se má hodně zaměřit také na vykreslení města New Orleans. Jamese hraje Brian Tyree Henry (Atlanta, Eternals, Bullet Train), Lnyseyinu matku Linda Emond. Jako svou celovečerní prvotinu film režírovala Lila Neugebauer (seriály Služka, Holky z vejšky). Na scénáři se podíleli Ottessa Moshfegh, Luke Goebel a Elizabeth Sanders. V Česku snímek dříve či později uvidíme na službě Apple TV+, která jeho výrobu zaplatila.

Foto: Apple TV+

Zdroj: TIFF

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest