Aquaman 2 a Shazam 2 už zase odkládají premiéru

Aquaman 2 a Shazam 2 už zase odkládají premiéru | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Studio Warner Bros. hlásí nové termíny také pro svoje další filmy.

Netrvalo to dlouho a jsou tu další špatné zprávy pro fanoušky DC. Aquaman and the Lost Kingdom a Shazam! Hněv bohů dorazí ještě později, než se dosud předpokládalo. U Shazama jde už o pátou změnu termínu. Prapůvodně měl jít do kin už v dubnu 2022. Poslední termín byl plánovaný na letošní prosinec. Teď je oznámený na 16. března 2023. Aquaman měl jít původně do kin letos v prosinci, pak se odkládal na březen a teď bychom se jej měli dočkat 21. prosince 2023 (případně 28. prosince – americká premiéra je stanovená na 25. prosince a ta mezinárodní se od toho bude odvíjet).

Zpravodaj Deadline tvrdí, že Aquaman 2 bude potřebovat víc času na dokončení náročných vizuálních efektů. Protože se odsouvá, tak je jeho dosavadní březnový termín volný a Shazam 2 jej s chutí využije, aby se na Vánoce 2022 nemusel prát o diváckou pozornost s Avatarem 2. Shazam by navíc v prosincovém termínu neměl k dispozici prémiové sály (např. IMAX), které si zabere právě Avatar. The Hollywood Reporter potom dodává, že jedním z důvodů odkladu je také to, že společnost Warner Bros. Discovery chce rozložit náklady potřebné na propagaci a distribuci podobně drahých velkofilmů do delšího časového horizontu. Do konce roku studio z větších filmů uvede prakticky tedy pouze Black Adama. První šuškanda o možném odsunutí Aquamana a Shazama se objevila začátkem srpna, kdy se řešila budoucnost DC.

Tím posuny v kalendáři Warneru nekončí. Dva filmy, které byly původně určeny exkluzivně pro HBO Max, nakonec půjdou do kin. House Party zamíří do kin 9. prosince 2022 a Evil Dead Rise 21. dubna 2023 (pokud budou oba filmy uvedeny také v Česku a na Slovensku, tak nejspíše vždy o den dříve než v USA).

A další termíny: Sestra 2, pokračování úspěšného hororu ze světa Conjuringu, k nám zřejmě dorazí 7. září 2023. Nová verze Prokletí Salemu měla být uvedena příští rok v dubnu, prozatím byla z kalendáře bez náhrady vyškrtnuta. A Warner si pro nějakou svou „filmovou událost“ zabral 10. dubna 2023. Nic bližšího o zabraném termínu nevíme.

Titulní foto: Aquaman and the Lost Kingdom

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Aquaman 2 a Shazam 2 už zase odkládají premiéru | Fandíme filmu Aquaman 2 a Shazam 2 už zase odkládají premiéru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu