Jan Žižka: Nové video přibližuje lokace, kde se natáčelo

Jan Žižka: Nové video přibližuje lokace, kde se natáčelo | Fandíme filmu
Bioscop
Zobrazit další 2 obrázky
Historický velkofilm ždímal českou krajinu a architekturu, jak to jenom šlo.

Nejdražší český film pokračuje v seznamování diváků se svým náročným natáčením. Poslední krátký film o filmu se zabýval komplikovanému natáčení pod vodou. Následující viněta je věnovaná lokacím Jana Žižky. Děj se odehrává na historickém území Česka a filmaři využili skutečnosti, že u nás máme na řadě míst zachovalé historické památky a bohatou přírodu.

Vedle ateliérů se tedy natáčelo na celé řadě konkrétních lokací. Specificky to jsou hrad Křivoklát, okolí Točníku, kostel Svatého Bartoloměje v Kolíně, zatopený lom Velká Amerika, pražský Karlův most (starší video ukazuje, jak triky jeho současnou podobu přeměnily do té středověké) a Hřensko, lokalita momentálně nešťastně postižená rozsáhlými požáry.

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu.

V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří.

V hlavních rolích hrají Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe, Til Schweiger, William Moseley, Roland Moller, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař a Marek Vašut. Režíruje Petr Jákl ml. Na scénáři se také podíleli Michal Petruš a Marek Dobeš. Námět připravili Petr Jákl st. a Petr Bok. Datum premiéry bylo stanoveno na 9. září 2022.

Podklady a foto: Bioscop

Galerie: 3

Jan Žižka: Nové video přibližuje lokace, kde se natáčelo | Fandíme filmu Jan Žižka: Nové video přibližuje lokace, kde se natáčelo | Fandíme filmu Jan Žižka: Nové video přibližuje lokace, kde se natáčelo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest