Jakubův žebřík: Chystá se remake

Jakubův žebřík: Chystá se remake | Fandíme filmu
Psychedelické drama s prvky hororu, ve kterém zazářil Tim Robbins, se dočká předělávky.

Neuplyne ani pořádně dlouhá doba a filmovým světem se šíří zpráva o dalším připravovaném remakeu známého díla. Teď přišla řada na Jakubův žebřík - psychologický thriller s nádechem hororu, podchycený tísnivou atmosférou, který v roce 1990 podle scénáře Bruce Joela Rubina natočil Adrian Lyne a hlavní roli ztělesnil Tim Robbins (Vykoupení z věznice Shawshank).

Film vypráví příběh o bývalém členovi vojenské jednotky Jacobu Singerovi, kterého po návratu z Vietnamu začínají postupně pronásledovat děsivé halucinace, jež se stávají čím dál živějšími. Proto vyhledá své kolegy, jestli někdo z nich netrpí podobnými problémy. Brzy zjišťuje, že jemu i zbytku jednotky byla během mise ve Vietnamu nevědomky podsunutá experimentální droga, která měla zvýšit jejich agresivitu v akci. Vyvolala snad tyto strašlivé představy skutečně tato látka nebo prostě Jacob začíná trpět posttraumatickou poruchou?

Podle informací se momentálně shání režisér a producenti údajně až tak nechtějí udělat úplnou předělávku, ale má se prý jednat o poctu originálu. Příběh by neměl být zcela stejný, ale měl by si zachovat oné důležité prvky (např. se tázat na smysl lidské existence) s novými situacemi a postavami. Scénář zpočátku napsal Jake Wade Wall a nově jej přepracovává Jeff Bühler, který je podepsán pod hororem Půlnoční vlak.

Původní Jakubův žebřík je řekněme poněkud zvláštní film, ale rozhodně stojí za pozornost. Při sledování se nelze vyhnout dumání nad zmatenou příběhovou linkou, kde se objevují zneklidňující otázky a představy hlavního hrdinovi. Pro fanoušky psychodramat doporučuji.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest