She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom

She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 16 obrázků
Pusťte si poslední porci upoutávek a připravte se na komedii z právnického prostředí zasazenou mezi super hrdiny.

Už ve čtvrtek 18. srpna nabídne Disney+ divákům po celém světě první epizodu své nové marvelovské série She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (She-Hulk: Attorney at Law). Zámořští novináři už měli možnost vidět úvodní čtyři epizody, a tak máme k dispozici ohlasy.

Když si shrneme holá fakta, tak nás čeká: Skutečně epizodický seriál. Zatímco dosavadní Marvel série pro Disney+ byly vesměs dlouhé filmy rozdělené na epizody, She-Hulk přináší v každé epizodě relativně uzavřený krátký příběh, jak bylo dlouhá léta v televizních seriálech zvykem (zvlášť v těch ze soudního prostředí). Žánrově jde o tradiční sitcom. Hodně prostoru dostávají odkazy na nejrůznější skutečnosti z marvelovského světa a máme se připravit na vysoké množství cameí. She-Hulk přináší pohled na život běžných lidí ve světě superhrdinů. Dočkáme se tak odpovědi na celou řadu otázek, které jsme si dosud mohli o fungování Marvel Cinematic Universe klást. Ústřední postava Jennifer Walters za žádnou cenu nechce být superhrdinkou a často promlouvá přímo k divákům, podobně jako třeba Deadpool.

Když dojde na hodnocení seriálu, tak v tomhle ohledu to vypadá, že se divácké názory budou dost rozcházet. Většina kritiků se shodne na tom, že Tatiana Maslany v hlavní roli je vynikající a dokáže si vás získat. A pokud někdo zmiňuje triky, tak nikdy ne v dobrém. Často je prý některý konkrétní trikový záběr povedený, ale stejně tak nás i ve finální verzi seriálu čeká celá řada pasáží, kde vizuální efekty vypadají stejně mizerně, jako v trailerech.

No a teď už k těm rozporům: Vzhledem k tomu, že je seriál prakticky čistokrevný sitcom, bude záležet na každém jednotlivém divákovi, zda jej seriál chytí, protože smysl humor zkrátka a dobře je extrémně individuální. Podle jedněch je She-Hulk neskutečně vtipná a po všech stránkách výtečná zábava. Jiní naopak označují vtipy za otřepané, nevydařené nebo rovnou křečovité.

Některým divákům sedí, že je She-Hulk epizodická a nabízí jednotlivé mikropříběhy, zatímco druzí si stěžují na to, že je seriál nesoustředěný a nemá pevné směřování. Zaznívá zmínka o tom, že příběhu chybí nějaký jasně daný antagonista, popřípadě že v tomhle seriálu prakticky o nic nejde. To je opět vnímáno jako pozitivum i jako negativum, stejně jako skutečnost, že seriál prakticky není akční – je to prostě právnická komedie zasazená do světa Marvelu.

Už ve středu si budeme moci udělat vlastní obrázek (ačkoliv někteří zahraniční kritici zmiňují, že se seriál pořádně rozjede až po dvou epizodách). Zatím se můžete mrknout na poslední porci upoutávek a obrázků. A pozor, úplně každá epizoda má titulkovou scénu, tak po skončení jednotlivých dílů nevypínat!

She-Hulk, alias Jennifer Walters je v sestřenice Bruce Bannera, která získává po nehodě bratrancovy schopnosti. Občanským povoláním je právnička a po superhrdinství ani trochu netouží... V hlavní roli vystoupí Tatiana Maslany, kterou doplňují Mark Ruffalo, Tim Roth, Benedict Wong nebo Jameela Jamil. Chystanou minisérii připravuje scenáristka Jessica Gao a režisérky Kat Coiro a Anu Valia. Datum premiéry je stanoveno na 18. srpna.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Slashfilm, Collider, Movieweb

Galerie: 17

She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu She-Hulk: Podle prvních ohlasů natočil Marvel čistokrevný sitcom | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest