Balada o ptácích a hadech obsadila oscarovou herečku jako záporáka

Balada o ptácích a hadech obsadila oscarovou herečku jako záporáka | Fandíme filmu
Warner Bros.
Příběh ze světa Hunger Games nabral hodně silnou posilu.

Natáčení prequelu Hunger Games s názvem Balada o ptácích a hadech už nějakou dobu běží. Přesto filmaři dál odhalují další členy rozsáhlého obsazení. Nejnověji se k ansámblu připojila Viola Davis, úspěšná oscarová herečka, která získala zlatou sošku před pěti lety za Ploty a několikrát byla nominována. Diváci ji znají také jako Amandu Waller ze Sebevražedného oddílu, případně ze seriálu Vražedná práva.

Do Balady o ptácích a hadech byla obsazena jako klíčová záporná figura, jako Volumnia Gaul – vrchní tvůrkyně Hladových her, smrtícího turnaje, do něhož musejí ve světě Panemu porobené kraje rok co rok nedobrovolně vysílat své dětské zástupce. Režisér Francis Lawrence říká, že doktorka Gaul je krutá, vynalézavá, obdivuhodná a hrůzu nahánějící. Zároveň je obratná v politice a právě od ní se mladý Coriolanus Snow do velké míry učí jak prosadit svou a udržet moc. Filmaři byli nadšení, že se jim do vrstevnaté role podařilo získat někoho tak obratného, jako je právě Davis.

Děj je zasazený několik desítek let před původní Hunger Games. Hlavním protagonistou je mladý Coriolanus Snow, pozdější prezident Panemu. Oficiální knižní synopse o příběhu uvádí následující: Pohánějí ho ambice. Soupeření ho žene kupředu. Ale za moc se platí. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V Aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus zahoří ke své splátkyni city... a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Prequel původní série s Jennifer Lawrence bude uvedený 17. listopadu 2023. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth a Rachel Zegler. Jako režisér se vrací Francis Lawrence. Poslední verzi scénáře napsal Michael Lesslie, který upravil starší scénář od autorky předlohy Suzanne Collins a Michaela Arndta. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Viola Davis a další.

Foto je ilustrační: Viola Davis v Sebevražedném oddílu

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest