Saw 10: Smrtící pasti se znovu vrátí

Saw 10: Smrtící pasti se znovu vrátí | Fandíme filmu
Lionsgate
Pokračování vražedné série zná režiséra a datum premiéry.

Je to k nevíře, ale série Saw běží už od roku 2004 a má za sebou celkem devět celovečerních filmů. Původně jsme vídali další pokračování každý Halloween až do roku 2010. Pak následovala sedmiletá pauza a po ní snímek Jigsaw, který chtěl vzít sérii trošku jiným směrem. Ten si finančně vedl hodně podobně, jako předchozí díly, přesto následovala další pauza a tentokrát ještě větší odklon.

Snímek Spirála strachu: Saw pokračuje byl zveřejněný teprve loni a chyběla mu jakákoliv dějová návaznost na dosavadní filmy – pouze v něm vystupoval zabiják, který napodoboval práci původního Jigsawa. Je pravda, že tržby byly nejhorší za celou dosavadní éru, ale studio Lionsgate zřejmě spoléhá na to, že za to mohla pandemie a v budoucnu bude zase lépe. Anebo že náklady budou tak výrazně stlačené na minimum, že se točit další díl prostě vyplatí.

Čerstvě jsme se dozvěděli, že snímek bude uvedený 27. října 2023 (u nás tedy nejspíš o den dříve), a že jej zrežíruje Kevin Greutert. Ten sérii až do pátého dílu stříhal, pak zrežíroval šestku a sedmičku a následně znovu stříhal Jigsaw. Mimo to natočil snímky Jessabelle: V tváři démona, Přeludy a Jackals. Ani jeden film jeho režisérské kariéry se nemůže pochlubit vysokým hodnocením.

Producenti Mark Burg a Oren Koules o pokračování pouze řekli, že se diváci mohou těšit na nové pasti, že naslouchali přáním fanoušků a chtějí je potěšit. Prozatím nevíme, zda bude film navazovat na Saw, Jigsaw, Spirálu nebo se vydá úplně vlastní cestou. Už brzy se však prý dozvíme víc.

Foto je ilustrační, Saw

Zdroj: Bloody Disgusting

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest