1521: Historický epos o prvním obeplutí světa

1521: Historický epos o prvním obeplutí světa | Fandíme filmu
Inspire Studios Inc.
Zobrazit další 3 obrázky
Drsňák Danny Trejo ztvární světoznámého mořeplavce Fernãa de Magalhãese.

Kryštof Kolumbus roku 1492 doplul do Ameriky. Výprava Fernãa de Magalhãese o zhruba třicet let později jako první obeplula svět dokola. Momentálně o portugalském mořeplavci (plujícím pod španělskou vlajkou) vzniká celovečerní historický epos.

Snímek se jmenuje 1521 (někdy také 1521: The Battle of Mactan), což je rok, kdy výprava dorazila na Filipíny, kde Magalhães v boji s místními obyvateli zemřel. Snímek má vykreslovat předkoloniální Filipíny a bitvu o ostrov Mactan. Americko-filipínská koprodukce zobrazí také cestu španělské expedice, která objevení Filipín Evropany předcházela.

Samotného Magalhãese ztvární Danny Trejo, známý představitel akčních rolí, jehož si můžete pamatovat z filmů jako Machete, Con Air nebo Od soumraku do úsvitu. Michael Copon vystupuje jako Lapu-Lapu, tehdejší vládce Mactanu, který čelil Magalhãesovým pokusům o kolonizaci. Ve snímku bude vykreslena také komplikovaná romance mezi filipínskou princeznou Diwatou (Bea Alonzo) a španělským vojákem Enriquem (Hector David Jr.). Maricel Laxa-Pangilinan vystupuje jako Diwatina sestra Ahmani. Zdá se, že komplikovaná romance bude stěžejní dějovou linkou filmu.

Snímek režíruje představitel Lapu-Lapua Copon, který zatím natočil pouze nevýrazný akčňák Worth the Price. Námět napsal režisér společně s producentem Francisem B. Lara Hoem a scénář napsala Mary Krell-Oishi. Natáčení má začít ještě tento měsíc na Filipínách.

Foto: Inspire Studios Inc.

Zdroj: Variety

Galerie: 4

1521: Historický epos o prvním obeplutí světa | Fandíme filmu 1521: Historický epos o prvním obeplutí světa | Fandíme filmu 1521: Historický epos o prvním obeplutí světa | Fandíme filmu 1521: Historický epos o prvním obeplutí světa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest