Killer: Omar Sy z Lupina v remaku kultovního akčňáku

Killer: Omar Sy z Lupina v remaku kultovního akčňáku | Fandíme filmu
Golden Princess Film Production Limited
Zobrazit další 1 obrázek
Legendární John Woo našel náhradu za Chow Yun-fata v novém zpracování svojí klasiky.

Režisér John Woo a jeho snímky z přelomu 80. a 90. let se řadí mezi zlatý kánon akčního filmu. Hongkongské pecky získaly mezinárodní věhlas a pomáhaly formovat nejen navazující režiséry, ale třeba také tvůrce videoher. Mezi ty vůbec nejdůležitější Johnovy kusy patří Killer z roku 1989, kde Chow Yun-fat vystupoval jako zabiják, kterému jdou všichni po krku.

Už před čtyřmi lety jsme psali o tom, že samotný Woo hodlá pro snímek sám natočit remake. Hlavní roli měla hrát Lupita Nyong’o a právě angažování ženské ústřední představitelky bylo podle režiséra to, co jej lákalo k návratu. Nyong’o po roce projekt opustila kvůli nabitému diáři a následně bylo ticho po pěšině. Dost možná proto, že krátce po odchodu herečky Hollywood ochromil covid.

Teď je Killer zpátky na nohou a překvapivě hlavní roli nakonec bude hrát muž. Konkrétně to bude Omar Sy, publiku dobře známý díky hořké komedii Nedotknutelní a lupičskému seriálu Lupin. Nevíme, proč Woo změnil ve věci obsazení ústřední postavy názor.

Zřejmé není ani to, jak doslovně bude novinka kopírovat původní snímek. Pokud by šlo o hodně věrný remake, pak bychom si museli myslet, že studio neví co s penězi, protože na předělávce pracovali hned čtyři scenáristé! Konkrétně dvojice Matthew Stuacken, Josh Campbell (Ulice Cloverfield 10) a dále Eran Creevy (Chceš pěstí?) a Brian Helgeland (L.A. - Přísně tajné). Film má být uvedený v příštím roce přímo na službu Peacock, takže je otázkou, zda od něj můžeme čekat něco výjimečného.

Oficiální synopse snímku z roku 1989: Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů.

Titulní foto je ilustrační, z původního Killera

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Killer: Omar Sy z Lupina v remaku kultovního akčňáku | Fandíme filmu Killer: Omar Sy z Lupina v remaku kultovního akčňáku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest