Insidious 5: Hororové pokračování nabírá obsazení a odhaluje zápletku

Insidious 5: Hororové pokračování nabírá obsazení a odhaluje zápletku | Fandíme filmu
FilmDistrict
Po pětileté pauze uvidíme příští rok další díl série Insidious. Už pátý.

První film ze série Insidious byl uvedený v roce 2010. Pomáhal nastartovat novou éru duchařských hororů a posiloval kariéry Jamese Wana (V zajetí démonů, Aquaman) a Leigha Whannella (Upgrade, Neviditelný). I nejnovější snímek zůstává takříkajíc „v rodině“, když Whannell opět napsal alespoň námět a režíruje (vůbec poprvé ve svojí kariéře) Patrick Wilson, představitel jedné z hlavních rolí prvních dvou dílů série a častý Wanův spolupracovník.

První dva díly série pojednávaly o rodině Lambertových, kteří se začali potýkat s přízraky ze záhrobí. Trojka a čtyřka byly prequely zaměřené na postavu Elise (Lin Shaye), okultní specialistku, která rodině s nadpřirozenem pomáhala. Teď se vracíme na časové ose do přítomnosti.

Děj nového filmu se odehrává deset let po událostech Insidious 2. Josh Lambert vyráží se svým synem Daltonem na východ, aby jej odvezl na univerzitu. Daltonův vysokoškolský sen se mění v noční můru, když se potlačení démoni z jeho minulosti vracejí, aby je oba dva znovu pronásledovali.

Jako Josh opět vystupuje Patrick Wilson, jako Dalton Ty Simpkins. Z prvních filmů se vrací také Rose Byrne jako Renai Labert. Obsazení nově doplňují Sinclair Daniel, Peter Dager a Hiam Abbass (Boj o moc, Ramy, Mnichov). Scénář napsal Scott Teems, který se podílel na chváleném seriálu Rectify, ale také na nepříliš vyvedených hororech Žhářka či Halloween zabíjí. James Wan je jedním z producentů. Film má mezinárodní premiéru stanovenou na 7. července 2023.

Titulní foto je ilustrační, Patrick Wilson v prvním Insidious

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu