Supergirl zřejmě nikdy neuvidíme, další DC filmy mohou být odloženy

Supergirl zřejmě nikdy neuvidíme, další DC filmy mohou být odloženy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Po překvapivém zaříznutí Batgirl vyplouvají na povrch další podrobnosti o plánech Warneru.

Když včera vyšlo na povrch, že studio Warner zcela zrušilo téměř dokončenou Batgirl, celý Hollywood to zanechalo v šoku. Filmaři vyjadřují na sociálních sítích obavy, herci z Batgirl se podle magazínu Rolling Stone o zrušení snímku dozvěděli v ten samý moment, jako veřejnost. Rolling Stone také uvádí, že k dokončení filmu nejspíš zbývalo tak deset milionů dolarů.

Zdroje se stále rozcházejí v tom, proč přesně byla Batgirl zamčená do trezoru. Tu a tam se stále objevují zvěsti, že si film vedl na testovacích projekcích tak špatně, že dostat jej do použitelného stavu by prostě bylo drahé. Další zdroje trvají na tom, že zrušení premiéry poslouží novému vedení studia Warner Bros. jako účetní klička, díky které si budou moci odepsat náklady filmu. Nové vedení pod dohledem manažera Davida Zaslava sází na tvrdé škrty a vzhledem k tomu, že studio Warner převzali noví majitelé, tak je možné do určité doby rušit projekty předchozího režimu a optimalizovat si díky tomu účetnictví.

Období, po které bude možné podobné kroky dělat, končí dle hollywoodských zpravodajů teď v srpnu, takže by „zmražených“ filmů neměly být dlouhé seznamy. Není však vyloučené, že pár kusů ještě přibude. Spolu s Batgirl byl současně škrtnutý také nový animovaný Scooby-Doo, který byl taktéž prakticky hotový. To ale není všechno. V poslední době ze služby HBO Max mizejí některé filmy. A podle zdrojů magazínu IndieWire je to proto, že filmy nejsou příliš divácky sledované a mohly by taktéž být využity v rámci daňových odpisů. Konkrétně jde o snímky Za sny až na Mars, Superintelligence, Čarodějnice, Americká nakládačka, Lockdown a Charm City Kings.

Do budoucna budou exkluzivně na HBO Max uváděny pouze velice levné filmy, ty drahé si projdou kolečko kino – placené VOD (plus prodej disků, televizních práv…) a teprve pak se dostanou na HBO Max. DC filmy zřejmě budou pod drobnohledem. Podle Rolling Stone se ruší chystaný film Supergirl, což měl být spin-off The Flashe, kde roli mladé hrdinky hraje Sasha Calle. Pokud jde o samotného The Flashe, tak ten je tak drahý, že tomu snad momentálně hořký osud nehrozí. Nicméně studio údajně nemá v plánu do budoucna žádným způsobem spolupracovat s problematickým Ezrou Millerem, The Flash by měl být jeho poslední komiksový film pro Warner. The Hollywood Reporter potom tvrdí, že Shazam 2 a Aquaman 2 mohou být odložení.

Víc bychom se mohli dozvědět už v noci z čtvrtka na pátek, kdy Warner Bros. zveřejní svoji čtvrtletní zprávu pro investory.

Titulní foto je ilustrační, z filmu The Flash

Zdroje: Rolling Stone, IndieWire, The Hollywood Reporter, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest