Rychle a zběsile 10: S novým režisérem přišla nová chuť do práce

Rychle a zběsile 10: S novým režisérem přišla nová chuť do práce | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Michelle Rodriguez si pochvaluje spolupráci s Louisem Leterrierem, který natáčení filmu na poslední chvíli převzal.

Asi to bude nějakou dobu trvat, než se dozvíme podrobnosti o tom, jak to přesně vypadalo, když režisér Justin Lin opouštěl rozjeté natáčení snímku Rychle a zběsile 10. Kusé zákulisní zprávy zatím hovoří o tom, že Lin už dál nedovedl snášet přístup k práci Vina Diesela, představitele hlavní role a producenta. A stejně tak je prozatím dost obtížné odhadnout, jaký vliv bude mít výměna režiséra na výsledný film. Michelle Rodriguez, jež v sérii představuje Letty, se nás snaží přesvědčit o tom, že po příchodu nového režiséra, Francouze Louise Leterriera se vše změnilo k lepšímu:

Je to hustej týpek...Tohle Rychle a zběsile bude francouzské Rychle a zběsile. Náš tým na speciální efekty, naši kaskadéři, všichni jsou Francouzi. Druhý asistent režie je Francouz. Náš režisér je Francouz. Je to úplná francouzská revoluce. Na začátku jsme asi dva týdny strávili bez režiséra a to jsem si říkala, co si počneme. [Pak] přišel [Louis] s energií plnou lásky. Tohle nám u Rychle a zběsile dlouho chybělo. Dlouho jsme neměli někoho, kdo by byl opravdu nadšený, kdo je opravdový fanoušek a kdo opravdu chce ukázat něco, co tu dosud nebylo. Už [Rychle a zběsile] točíme 20 let. Po takové době začnete být zahořklí a tak trochu zapomenete, proč jste vlastně chtěli takové filmy začít točit. A pak přijde režisér jako Louis a připomene vám to. Že je to celé parádní a máte možnost vytvořit něco magického. Máme opravdu štěstí, že ho máme.“

Podobná prohlášení je vždycky potřeba brát s ohromnou rezervou. Herci vždycky před premiérou budou chystaný snímek chválit. Před premiérou Rychle a zběsile 9 všichni zúčastnění mluvili o tom, jak je skvělé, že se po několikaleté pauze k sérii vrátil Justin Lin, jeden z otců úspěchu, jaký Rychle a zběsile dlouhodobě zažívá. Že se tentokrát tvůrci pokusí přinést něco, co tu ještě nebylo, to také zaznívá před každým dalším dílem.

Ale když se oprostíme od potenciální hyperboly, co jde vlastně z vyjádření Michelle vytáhnout? Jestli je opravdu Leterrier na place zdrojem pozitivní energie, asi to nemůže uškodit. To, že si přivedl vlastní efektové specialisty a kaskadéry by do určité míry mohlo proměnit energii, která ze snímku bude sálat. A to po mnoha letech stále stejného stylu také nemusí být z diváckého pohledu na škodu. Souběžně se nabízí otázka, jak špatná asi byla atmosféra na place v momentě, kdy Justin Lin opouštěl loď, když Rodriguez hovoří o chybějícím nadšení, které se teprve teď konečně do projektu vrátilo, o lásce a dalších pozitivech.

Vedle toho bychom ale měli mít na paměti, že ačkoliv Louis skutečně mohl vnést do projektu mnoho nového, produkce je namazaná mašina a spousta věcí byla na plánována dopředu. Kulisy byly postavené, lokace pronajaté, plány rozkreslené. Celkový koncept akčních scén (na kterých série stojí) už příliš zásadně asi měnit nešlo. Ostatně i sama Rodriguez připomíná, že dva týdny celý proces běžel i bez režiséra.

To, jak to nakonec celé dopadne, tak pro fanoušky stále zůstává neznámou. Dole v galerii najdete nejnovější fotky s Brie Larson v zákulisí natáčení dálniční scény.

V Rychle a zběsile 10 vystupují Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Cardi B, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson, Jason Momoa, Scott Eastwood, Jason Statham a Alan Ritchson. Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Foto je ilustrační - Michelle Rodriguez v sérii Rychle a zběsile

Zdroje: Brie Larson, The Hollywood Reporter

Galerie: 3

Rychle a zběsile 10: S novým režisérem přišla nová chuť do práce | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: S novým režisérem přišla nová chuť do práce | Fandíme filmu Rychle a zběsile 10: S novým režisérem přišla nová chuť do práce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest