Secret Invasion: Comic-Con odhalil trailer a nové podrobnosti

Secret Invasion: Comic-Con odhalil trailer a nové podrobnosti | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Za současné přetáčky údajně může momentální geopolitická situace.

Marvelovská plejáda titulů na letošním Comic-Conu v San Diegu byla nabitá. Další titul, kterému se dostalo zvýšené pozornosti, je Secret Invasion (Tajná invaze), tedy nové špionážní drama s Nickem Furym (Samuel L. Jackson) v ústřední pozici.

Novinku spolu s šéfem studia Kevinem Feigem představila na pódiu Cobie Smulders, představitelka agentky Marie Hill. Oba hovořili o tom, že série bude hodně vážná a temná. Je to politický thriller. K tomu všude panuje paranoia, když si nikdo nemůže být jistý, kdo je a kdo není Skrull. Smulders prozradila, že poté, co se Maria vrátila po odčinění Thanosova lusknutí mezi živé, se jí nahromadila práce. Povinností je přehršel a do velké míry teď odpovědnost za agentskou ochranu Země před nadlidskými hrozbami leží na ní.

A ještě jedna malá zajímavost během Conu proběhla: V oficiální tiskové zprávě, kterou Marvel rozeslal novinářům, bylo uvedeno, že v minisérii vystupuje Regé-Jean Page (Bridgertonovi, The Gray Man). Řada médií už stihla vydat článek o tom, že se obsazení rozrostlo, ale Marvel po nějaké době vydal dementi, kde uvedl, že šlo pouze o chybu a Page v Secret Invasion nevystupuje.

Teď už ale k hlavnímu bodu programu, k prvnímu traileru, který Marvel pro uzavřenou společnost na Comic-Conu promítal. V upoutávce se Nick Fury vrací jakousi kosmickou lodí zpátky na Zemi, kde hodně dlouho dobu nebyl. Nemá pásku přes oko, má narostlý plnovous a nepůsobí v úplně dobré formě. Schází se s Marií Hill v baru a ta mu vyčítá, že se jej snažila kontaktovat a roky se Zemi vyhýbal, na zprávy nereagoval. Tak proč je teď zpátky? Fury odpovídá, že nastala situace, která si žádá jeho pozornost.

Podle diváků je ukázka dost vážná. Má klaustrofobickou atmosféru, je temná a připomíná Captaina Ameriku: Návrat prvního Avengera. Nick Fury je soudě dle ukázky jednoznačně ústřední postava. Krom něj v traileru v traileru vystupuje Martin Freeman jako agent Ross. Don Cheadle jako Rhodey. V ukázce byl vidět v obklopení muži v černých oblecích a Fury se jej ptá, nakolik dobře svou osobní stráž vlastně zná. Ben Mendelsohn jako Talos Furyho varuje, že v dané situaci musí být extrémně opatrný.

V ukázce se představily i postavy nové. Olivia Colman vystupuje jako dosud nepojmenovaná figura z pozice autority. Vypadá to, že je na Furyho straně. Je to jeho stará známá a nedávno se objevily internetové drby, podle kterých je Furyho obdobou z Británie. V ukázce Nickovi říká, že momentálně není sto si s celou nastalou situací poradit. Emilia Clarke se v ukázce mihne se zbraní v ruce, krátce se ukáže také Kingsley Ben-Adir. Všichni se tváří vážně, situacím nechybí intenzita, zdá se, že je Fury na útěku. Marvel novinku uvede na Disney+ na jaře 2023.

Teaser trailer unikl v mizerné kvalitě na internet, prakticky je jen rozumět zvuku, z obrazu je vidět minimum. Pokud už uniklé video nebude online, až se k článku dostanete, zkuste „video“ hledat na sociálních sítích, asi najdete. Níže si pak můžete prohlédnout různé fotky z natáčení.

To mimochodem opět běží. V letních měsících se filmaři vracejí na plac, aby se pustili do dotáček. Částečně jde o standardní proces, kdy Marvel po hlavní části natáčení ve střižně rozpozná, co by se ještě mohlo doladit. Objevily se ale zvěsti o tom, že existuje ještě jeden důvod. Údajně se přetáčí pasáž, která by mohla připomínat současnou ruskou agresi na Ukrajině. Dřívější fotky z natáčení nám ukazovaly, že v minisérii měly probíhat ruské oslavy Dne národní jednoty. Pokud by produkce v seriálu nechtěla mít sekvenci, jež vlastně oslavuje Rusko, bylo by to v současné geopolitické situaci naprosto pochopitelné.

Secret Invasion (Tajná invaze) je v komiksech velká událost, během níž zlí vesmírní Skrullové infiltrovali vysoké pozice na Zemi a díky tomu, že na sebe dokážou vzít lidskou podobu, pronikli i do řad superhrdinů. Když celá věc praskne, hrdinové se stávávají paranoidními a vzájemně si nedůvěřují. Šéf Marvel Studio Kevin Feige uvedl, že v hrané podobě nebude mít Tajná invaze takové měřítko jako v komiksech, ale témata dvojníků, paranoie a vzájemné nedůvěry zůstávají stěžejní. Se Skrully jsme se poprvé potkali v Captain Marvel, kde však hrdinka potkala jejich umírněnou frakci. Pak jsme se s nimi setkali ve Spider-Manovi: Daleko od domova, kde v přátelském duchu spolupracovali s Nickem Furym. Na představení nepřátelských Skrullů zatím čekáme.

V hlavních rolích Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Olivia Colman, Emilia Clarke, Killian Scott, Martin Freean, Don Cheadle, Cobie Smulders a Kingsley Ben-Adir. Hlavním scenáristou je Kyle Bradstreet, režírují Thomas Bezuch a Ali Selim. Série bude uvedena na Disney+ na jaře 2023.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Daniel R, Deadline, Deadline II, Collider I, II,

Galerie: 2

Secret Invasion: Comic-Con odhalil trailer a nové podrobnosti | Fandíme filmu Secret Invasion: Comic-Con odhalil trailer a nové podrobnosti | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu