Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu

Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu
Searchlight Pictures / Disney
Zobrazit dalších 10 obrázků
Pusťte si trailer pro nelichotivý portrét mladé ženy, co chce být influencerkou za jakoukoliv cenu.

Sociální sítě jsou fenomén a snaha o hodnocení jejich přínosu a naopak škodlivosti by byla na delší debatu. Bez větších okolků nicméně můžeme říct, že se najdou jedinci, kterým touha po lajcích a followerech přerůstá přes hlavu. Je poměrně dobře známým jevem, že si lidé na sítích hrají na něco, co nejsou. Začíná to nevinným vynecháním negativním zážitků a končí to (pokud pomineme kriminální aktivity) u profilů, které by Photoshop mohl používat jako reklamu na svoje produkty. Jeden takový účet plný falešných fotek si vede i hrdinka snímku Hashtag podvodnice (Not Okay). V jejím případě však lhaní poměrně rychle míří do značně odporného morálního bahna.

Začíná to opět vlastně docela nevinně. Danni Sanders je mladá autorka, která bezcílně proplouvá životem. Nemá přátele, partnera, v práci ji nedoceňují, vlastní mámu příliš nezajímá a co je „nejhorší“ na Instagramu jí v kolonce followerů svítí nechutně nízká číslovka. Aby si načančala svůj feed, rozhodne se předstírat, že strávila nějaký čas v Paříži. Ve stejné době ale dojde ve francouzském hlavním městě k teroristickému útoku a z Danni se stává přeživší katastrofy, o niž se zajímají média a širší veřejnost. Konečně si získala pozornost, skrze podpůrnou skupinu pro přeživší nachází kamarádku, sbalí muže svých snů, sledovaný sociální profil jí dává silnou veřejnou platformu a její hlas je najednou důležitý. Je však jen otázkou času, než se oportunistická lež sesune jako domeček z karet.

Snímek má rozhodně zajímavou zápletku. Zda se ji podařilo zajímavě uchopit, anebo snímek pouze klouže po povrchu, to se z traileru vyčíst nedá. Recenze jsou docela slušné, když momentální kritická známka na agregátoru Rotten Tomatoes činí 7,1 z 10. Vlastní názor si můžeme udělat sami už 29. července, kdy by měl snímek dorazit na Disney+ (do dospělácké sekce Star). Hlavní roli ztvárnila Zoey Deutch (To zařídíme, Zombieland 2) a dále hrají Dylan O'Brien, Sarah Yarkin, Mia Isaac nebo Karan Soni. Snímek napsala a natočila Quinn Shephard.

Podklady a foto: Searchlight Pictures

Galerie: 11

Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu Hashtag podvodnice: Touha po slávě udělá ze Zoey Deutch morální hyenu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest