Avengers: The Kang Dynasty – Příští marvelovské vyvrcholení našlo režiséra

Avengers: The Kang Dynasty – Příští marvelovské vyvrcholení našlo režiséra | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Souhrn všeho, co už víme o příštích Avengers a co od nich můžeme čekat.

Těsně před Comic-Conem unikly na internet jména příštích Avengers filmů. Pak přímo během panelu na velké komiksové akci v San Diegu šéf studia Kevin Feige potvrdil, že v roce 2025 uvidíme hned dva další Avengers filmy.

Ten první z nich se jmenuje Avengers: The Kang Dynasty. Snímek bude uvedený do našich kin 1. května 2025 a dosud jsme k němu měli prakticky jenom logo, jež si můžete prohlédnout dole v galerii. Teď však server The Hollywood Reporter odhalil, kdo snímek zrežíruje.

Úkolem byl pověřený Destin Daniel Cretton. Ten pro Marvel natočil Shang-Chiho, jenž měl na pandemické poměry poměrně slušné ekonomické výsledky a z marvelovek 4. fáze patřil k těm nejlépe hodnoceným. Z natáčení se ven nedostaly žádné zprávy o neshodách nebo přetáčkách, studio tedy nejspíš bylo s Destinem naprosto spokojené. To ostatně naznačilo už když s ním uzavřelo obecnou dlouhodobější smlouvu o spolupráci. V jejím rámci Daniel dohlíží na přípravy minisérie Wonder Man a před časem bylo oznámeno také to, že natočí Shang-Chiho 2. Nemáme informace o tom, který z filmů Cretton natočí dřív. Avengers jdou do kin v roce 2025. Asi není nereálné, že by se do té doby daly natočit oba dva filmy (a pár dosud neodhalených termínů Marvel na rok 2025 rezervováno má), ale stejně tak je možné, že Shang-Chi 2 přijde až po Avengers.

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl Cretton točit i druhý Avengers film, který v roce 2025 Marvel nasadí do kin. Třeba se to ještě změní, ale prozatím to vypadá, že Destin točí jen jeden film. Bratři Russoovi nedávno v rozhovoru uvedli, že točit Avengers: Infinity War a Endgame v těsném závěsu, byl obrovský zápřah, tak možná studio nechce dalšího tvůrce vystavit podobnému tlaku. Případně to můžeme brát jako signál, že tentokrát budou oba dva filmy samostatnější, než tomu bylo u posledních dvou Avengers snímků.

V tuhle chvíli nevíme, kdo pro The Kang Dynasty napíše scénář a vlastně ani nic moc o tom, co od toho scénáře můžeme očekávat. Z názvu jsou patrné dvě věci. Jde o Avengers film. Můžeme tedy předpokládat, že se sejde opravdu velké množství hrdinů, protože v současnosti už je poměrně běžné, že se v jednom filmu potká hned několik samostatných postav. Nevíme, kteří hrdinové to budou, ale vzhledem k tomu, že režíruje Cretton by asi bylo zvláštní, pokud by ve filmu nevystoupil Shang-Chi.

Druhou konstantou je pak Kang, příští velký marvelovský záporák, jehož jsme vám před časem představili v samostatném článku. Postavu hraje Jonathan Majors a poprvé jsme ji potkali v minisérii Loki. Příště vystoupí ve snímku Ant-Man and the Wasp: Quantumania a je docela dobře možné, že před The Kang Dynasty se objeví ještě několikrát. Pokaždé to ale může být někdo trochu jiný. Pro Kanga je důležitým poznávacím znakem, že je to postava, která cestuje v čase a existuje v různé podobě řadě paralelních světů. Ve všech z nich to dokonce ani nemusí být nutně padouch.

Šéf studia Kevin Feige o Majorsovi řekl, že je to výjimečný herec, který dokáže tíhu celé tzv. Multiverse ságy (tak se kompletní příští příběh od Marvelu jmenuje) nést na svých bedrech a podat v různých verzích téže postavy patřičně různorodé herecké výkony. Obecně je pak Kang hodně jiný typ záporáka, než Thanos, určitě to není prostě jen další vesmírný válečník, akorát silnější.

Nevíme, zda se film bude jakkoliv držet komiksové předlohy. Ta vycházela v letech 2001 a 2002, kdy Kangovu dynastii jako součást série Avengers psal Kurt Busiek. V příběhu připutuje Kang na Zemi z budoucnosti a pro „jejich vlastní dobro“ zotročí pozemšťany. Viděl řadu možných temných budoucností, do nichž by mohla Země upadnout a je připravený tomu předejít. Jde o jeden z poměrně vzácných příběhů, kde padouchovo vítězství delší čas přetrvává, než se mu hrdinové dovedou vzepřít. Teoreticky by tedy podobně jako v případě Infinity War mohli hrdinové nejprve prohrát, než se jim podaří v příštím filmu otočit kurz. Ale to je jen hypotéza. Na bližší podrobnosti si prozatím budeme muset počkat.

Foto je ilustrační: Jonathan Majors v minisérii Loki

Zdroje: The Hollywood Reporter, Phase Zero, GQ

Galerie: 2

Avengers: The Kang Dynasty – Příští marvelovské vyvrcholení našlo režiséra | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Příští marvelovské vyvrcholení našlo režiséra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest