Blade oficiálně potvrdil datum premiéry a termín natáčení

Blade oficiálně potvrdil datum premiéry a termín natáčení | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
Blade konečně zamíří před kamery. Podívá se na obě strany Atlantiku.

Pokračujeme v rekapitulaci všeho, co Marvel Studios odhalily během svého výživného panelu na víkendovém Comic-Conu v americkém San Diegu. Když byl odhalený harmonogram premiér na nadcházející roky, nechyběl v něm Blade, tedy nové zpracování příběhu o upířím míšenci, který loví všechny lidožravé soukmenovce.

Snímek dostal oficiální datum premiéry, které v Česku spadá na 2. listopadu 2023. Krom termínu uvedení byla marvelovská prezentace na informace skoupá a zřejmě si budeme muset počkat až na zářijovou Disneyho akci D23, kde se snad dozvíme víc. Po svojí prezentaci nicméně Marvel rozeslal americkým novinářům tiskovou zprávu, v níž oficiálně potvrzuje, že natáčení v říjnu letošního roku. Po předchozích nejasnostech tak máme v tomhle směru konečně jasno. Točit se má v Atlantě, New Orleans, Clevelandu a v Maroku. Níže si můžete prohlédnout oficiální logo filmu.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Dále hrají Delroy Lindo, Aaron Pierre a Milan Ray. Režéruje Bassam Tariq. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour. Datum premiéry je stanoveno na 3. listopadu 2023.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroje: Marvel, San Diego Comic-Con

Galerie: 2

Blade oficiálně potvrdil datum premiéry a termín natáčení | Fandíme filmu Blade oficiálně potvrdil datum premiéry a termín natáčení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest