Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi

Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Akce, predátor, hlavní hrdinka, vizuál...diváci na snímku Prey chválí úplně všechno.

Další zpestření, které si mohli užít návštěvníci Comic-Conu v americkém San Diegu, byla předpremiéra snímku Predátor: Kořist (Prey). Díky tomu jsme se tak konečně dočkali také prvních ohlasů. Jednak od diváků z místa, ale také od filmových novinářů, kteří snímek viděli už dříve a teď konečně směli zveřejnit své dojmy.

V záplavě ohlasů se mi podařilo najít vlastně jen jeden s mírně negativním nádechem. Divák si posteskl, že první půlka filmu je lehce pomalejší. Ale i podle tohoto uživatele se Prey ve druhé půlce rozjede a začíná výtečná řež. Novináři poměrně často mluví o tom, že si film dává záležet na tom, aby dobře prokreslil postavy a vám pak na nich záleželo, když jsou v nebezpečí. Tak možná právě tímhle směrem směřuje výtka o údajné „pomalosti“ vyprávění.

Jinak Predátor: Kořist sklízí výhradně chválu. Fanouškoské promítání zakončily ovace ve stoje. Všichni hodnotící hovoří o skvělém zážitku. Úplně všichni se shodou na tom, že je Prey nejlepší pokračování Predátora, jaké kdy vzniklo. A nezanedbatelná část hodnotících dokonce mluví o tom, že je Kořist vůbec nejlepší film s vesmírným lovcem, jaký kdy byl natočený.

Diváci chválí, že novinka byla zjevně natočená s filmařským zápalem a jasnou vizí. Nenastala situace jako u Predátora: Evoluce, kde na první pohled bylo patrné, jak se film podle pokynů studia přetáčel a přestříhával. Čeká nás zhruba devadesátiminutová intenzivní jednohubka, kdy režisér Dan Trachtenberg na Comic-Conu doplnil, že se nechal inspirovat Šíleným Maxem: Zběsilou cestou – taktéž chtěl natočit snímek, který bude vyprávěný hlavně skrze akci.

Diváci svorně hovoří o tom, že je snímek vizuálně krásně zpracovaný. Vtáhne nás do svého prostředí, kde dokáže velice dobře balancovat mezi emocemi, napětím a akcí. K postavám si prý vybudujeme vztah, záleží nám na nich a dozvíme se něco o kultuře komančů. Prakticky všichni chválí Amber Midthunder v hlavní roli a vývoj, jakým si projde její postava válečnice Naru.

Ta je ve snímku kořistí nezastavitelného lovce. Celý film je dle diváků vykreslený jako napínavý boj o přežití. Z predátora jde opravdu strach, je to skutečně instinktivní lovec. Akce je údajně vymazlená a máme čekat hodně násilný a krvavý zážitek. Proti sobě stojí dva inteligentní oponenti, kteří se pokoušejí jeden druhého převést a vyhnout se hloupým rozhodnutím.

Snímek obsahuje DNA předchozích filmů a potěší skalní fanoušky, zároveň ale není nutné vidět jediný předchozí snímek – Predátor: Kořist stojí zcela na vlastních nohou. Ačkoliv novinka zachycuje ducha předchozích Predátorů, výrazně se od nich liší a přináší něco nového. A v závěru naznačuje, kam by se série mohla vyvíjet dál.

V galerii najdete nejnovější obrázky.

Snímek se odehrává před 300 lety a zavádí nás mezi severoamerické Komanče. Hlavní hrdinkou je Naru, schopná válečnice, která srdnatě chrání svůj kmen proti vysoce vyvinutému mimozemskému Predátorovi, jednomu z prvních, co kdy přistál na Zemi. Snímek zrežíroval Dan Trachtenberg, scénář napsal Patrick Aison. Natáčelo se v kanadské Calgary, hlavní roli ztvárnila Amber Midthunder. Snímek bude uvedený 5. srpna 2022, u nás na službě Disney+.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: AVP Galaxy, Ridgetop, Collider, Predator, King Patel, Drew Taylor, Andrew J., Josh Wilding, Childe Dirk, P. Nemiroff, C. Villanueva, Discussing Film, Germain Lussier, Mike Ryan

Galerie: 5

Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu Predátor: Kořist – První ohlasy hovoří o možná vůbec nejlepším Predátorovi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest