Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo

Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 12 obrázků
Tohle nebude Pán prstenů. Inspirací jsou Princezna nevěsta, Thor, Monty Python či Strážci Galaxie.

První velké odhalení z Comic-Conu je tady. Velkou prezentaci s kompletním ústředním obsazením nabídl snímek Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (zhruba „Dračí doupě: Zlodějská čest“). A krom tradičního vystoupení osobností před diváky se premiéry dočkal také první trailer filmu, jenž byl zároveň zveřejněný online. A na první dobrou působí velice dobře.

Snímek se nesnaží jít ve stopách Pána prstenů či Hry o trůny a nehrozí tak, že si při následování prakticky nepřekonatelných vzorů nabije ústa. Tvůrci zvolili cestu komediálního dobrodružství, kdy ústřední hrdinové mají své menší či větší mouchy, které se rozhodnou pro dobrou věc potlačit či překonat. Je to partička zlodějů, jež ukradne nesprávnou věc pro nesprávného člověka a ohrozí tak existenci celého světa. Chtějí svou chybu napravit a stávají se těmi nejnepravděpodobnějšími hrdiny.

V tomhle směru snímek dává vzpomenout na Strážce Galaxie. Rocková uvolněnost a záměrná velkohubost připomínají pro změnu poslední dva Thory. V lehkosti dobrodružného vyprávění s raubíři v čele zase není těžké vzpomínat na Piráty z Karibiku. Při pohledu na Chrise Pinea v ústřední úloze zase v paměti probleskují rebelské momenty kapitána Kirka ze Star Treku a s loutnou v ruce hrdina pro změnu odkazuje k Jaskierovi a celkově k seriálu Zaklínač. Samotní tvůrci potom hovoří o inspiraci Princeznou nevěstou, Monty Pythony a falešným dokumentem Hraje skupina Spinal Tap.

Dole v galerii najdete nejnovější fotky a plakáty.

Krom inspirace konkrétními filmy Chris Pine během panelu zmínil také to, že mu scénář připomínal Spielbergovy bijáky, na kterých vyrostl. Hugh Grant pro změnu prozradil, že si vůbec nedokázal představit, že by hrál ve fantasy filmu, ale když našel ve scénáři zmiňovaný montypythonovský humor, změnil názor. Michelle Rodriguez kvůli roli Barbarky přibrala pět kilo svalů, Regé-Jean Page se pro úlohu paladina dostal do životní formy. A spoluscenáristé a režiséři Jonathan Goldstein a John Francis Daley ještě doplnili, že blízce spolupracovali s autory hry Dungeons & Dragons, aby měli všeliké detaily správně. Do snímku zapojili ohromné množství padouchů i potvor, co jsou známé z herní mytologie, a pokud se poštěstí, tak by rádi do budoucna natočili celou řadu pokračování.

Oficiální synopse říká: Okouzlující zloděj a družina nesourodých dobrodruhů se pokusí ukořistit nedostižnou ztracenou relikvii, avšak když se připletou do cesty nesprávným lidem, všechno se nebezpečně pokazí. Režírují John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, v hlavních rolích vystupují Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Rege-Jean Page, Hugh Grant, Sophia Lillis, Daisy Head a Chloe Coleman. Datum české premiéry je stanovené na 2. 3. 2023.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými univerzy nebo předalekou Galaxií Hvězdných válek.

Podklady a foto: Paramount Pictures, San Diego Comic-Con

Galerie: 13

Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Trailer pro novou fantasy láká na rošťácké dobrodrůžo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest