Mickey7: Robert Pattinson dostane k vesmírnému klonování další zajímavou posilu

Mickey7: Robert Pattinson dostane k vesmírnému klonování další zajímavou posilu | Fandíme filmu
Macmillan
Nebezpečná kolonizační mise spojí oscarového režiséra se starým známým.

Oscarový režisér Bong Joon Ho připravuje svůj nový, dosud nepojmenovaný sci-fi snímek inspirovaný románem Mickey7 od Edwarda Ashtona. Do hlavní role obsadil Roberta Pattinsona, jehož doplnili také Naomi Ackie, Mark Ruffalo a Toni Collette. Tím to ale nekončí. Nově se přidává další zajímavá posila.

Obsazení rozšiřuje Steven Yeun. Toho širší publikum poznalo díky seriálu Živí mrtví, kde hrál Glenna. Zapůsobil ve snímcích Vzplanutí a Minari, brzy jej uvidíme v novince Nene a spolu Bongem Joon Ho natočil už snímek Okja. Teď se tedy můžeme těšit na další spolupráci obou pánů.

Ve sci-fi thrilleru Edwarda Ashtona se snoubí Marťan a Temná hmota (Blake Crouch). Mickey7 je „Postradatelný“, který odmítá přenechat své místo Mickeymu8, svému náhradnímu klonu. Umírat není příjemné, ale aspoň jste naživu (případě „ale je to způsob obživy“).

Mickey7 je tzv. „Postradatelný“. Je to zbytný zaměstnanec na lidské expedici vyslané kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoliv je potřeba splnit nějakou misi, která působí příliš nebezpečně, nebo snad dokonce sebevražedně, posádka se obrátí na Mickeyho. Když jedna verze zemře, regeneruje se v novém těle i s většinou dosavadních vzpomínek. Po šesti smrtích Mickey7 velice dobře chápe svůj úděl a to, proč tahle koloniální pozice byla jediná neobsazená, když se hlásil o práci.

Během rutinní průzkumné mise se Mickey7 ztratí a je považovaný za mrtvého. Původní živá forma planety Niflheim mu překvapivě pomůže najít cestu zpátky na základnu, ale když se tam konečně dostane, jeho osud už je zpečetěný. Do služby se jako nový Postradatelný už stačil nahlásit příští klon, Mickey8. Na duplicitní Postradatelné se všeobecně hledí s despektem, a pokud by se nějaký takový objevil, pravděpodobně bude vhozený do recyklátoru, aby se využil jako zdroj proteinu.

Mickey se tak snaží svého dvojníka před zbytkem kolonie utajit. Život na Niflheimu se mezitím mění k horšímu. Atmosféra přestává být pro lidi snesitelná, docházejí zásoby jídla a teraformování se příliš nedaří. Domorodý život zkoumá svoje nové sousedy se stále větší zvědavostí a velitel Marshall má z té zvědavosti celkem obavy. Přežití obou dvou druhů bude nakonec záviset na Mickeym7. Tedy, za předpokladu, že se mu podaří vyhnout definitivní smrti.

Zápletka nezní vůbec špatně, příběh skýtá potenciál pro objevování cizího světa, napětí spojené s utajováním duplicitního Mickeyho, filosofické úvahy o životě a smrti a nejspíš také spoustu černého humoru. Robert Pattinson v dvojroli je také lákavou vyhlídkou, takže už aby byl Mickey7 tady!

Titulní foto je ilustrační, knižní předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest