Balada o ptácích a hadech: Peter Dinklage a další posily míří do Hunger Games

Balada o ptácích a hadech: Peter Dinklage a další posily míří do Hunger Games | Fandíme filmu
HBO
Představitel Tyriona Lannistera ztvární klíčovou postavu z historie Hladových her.

Natáčení Balady o ptácích a hadech začalo. Filmaři se tedy znovu vrátili do světa Hunger Games, konkrétně do dávné minulosti, kde se odehrával teprve desátý ročník her a Coriolanus Snow byl prozatím toliko mladým mužem s velkými ambicemi.

Jak se produkce rozeběhla, je třeba doplnit obsazení. A posledním výrazným úlovkem se stal Peter Dinklage, světu nejlépe známý jako Tyrion Lannister ze Hry o trůny. V „Baladě“ se zahraje Cascu Highbottoma, děkana tzv. Akademie. To je ve světě Kapitolu elitní škola pro adolescenty ze zámožných rodin. Casca je také označován za strůjce Hladových her. Z Akademie se potom během 10. Hladových her také rekrutují mentoři pro jednotlivé splátce, kteří do her nastoupí. Casca je jedním z lidí, kteří mají ten největší dopad na Coriolanův život.

A není to tak dávno, co byli oznámeni další představitelé mentorů a splátců. Irene Boehm vystupuje jako Lamina, splátce z Distriktu 7. Cooper Dillon jako Mizzen, splátce z Distriktu 4. Luna Kuse jako Brandy, splátce z Distriktu 10. Kjell Brutscheidt jako Tanner, splátce z Distriktu 10. Dimitri Abold jako Reaper, splátce z Distriktu 11. Athena Strates jako Persephone Price, mentorka pro Mizzena. Dakota Shapiro hraje Billyho Taupea, člena nomadického „Hejna“, lidí, kteří se v Panemu neřadí k žádné skupině striktně třídní společnosti. George Somner vystupuje jako Spruce z Distriktu 12 a Vaughan Reilly hraje postavu Maude Ivory, dalšího člena Hejna.

Děj je zasazený několik desítek let před původní Hunger Games. Hlavním protagonistou je mladý Coriolanus Snow, pozdější prezident Panemu. Oficiální knižní synopse o příběhu uvádí následující: Pohánějí ho ambice. Soupeření ho žene kupředu. Ale za moc se platí. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V Aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus zahoří ke své splátkyni city... a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Prequel původní série s Jennifer Lawrence bude uvedený 17. listopadu 2023. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth a Rachel Zegler. Jako režisér se vrací Francis Lawrence. Poslední verzi scénáře napsal Michael Lesslie, který upravil starší scénář od autorky předlohy Suzanne Collins a Michaela Arndta. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage a další.

Foto je ilustrační: Hra o trůny

Zdroje: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest