Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů

Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu
20th Century Studios / Disney
Zobrazit dalších 7 obrázků
Také je tu hromada nových fotek, které zblízka ukazují pozměněného vesmírného lovce.

Režisér Dan Trachtenberg pohovořil s magazínem SFX, jemuž vyjasnil, jak vnímá svůj chystaný snímek Predátor: Kořist. Byl by nerad, aby diváci snímek brali jako prequel dosavadních filmů, jako origin příběh pro všechny předcházející snímky. Tak tomu není. Ano, nový film časově těm dosavadním předchází. Ano, je to poprvé, kdy se vesmírný lovec vypraví na Zemi. Ale přímou dějovou provázanost diváci očekávat nemají.

Vzhledem k historickému zasazení příběhu je veškerá technologie predátora zpracovaná tak, aby připomínala techniku, kterou známe z předchozích filmů, ale zároveň bylo patrné, že jde o starší modely. Stejně tak je odlišným způsobem zpracovaná podoba predátorovy ikonické masky. Celkově pak má mimozemský bojovník působit daleko víc jako zvíře, daleko divočeji. Pořád je inteligentní, pořád chodí po dvou, ale souběžně má působit víc nelidsky.

Filmaři si konkrétně dali hodně záležet na tom, aby byl nový predátor štíhlejší a na první pohled nepůsobil dojmem, že sledujeme kostým, do něhož je navlečený kulturista. Tvůrci si prý dali maximálně záležet na tom, aby predátor působil jako skutečně žijící stvoření. Zároveň se nemusíme bát, že by na nás čekala čistě digitální potvora, to vůbec ne. Základem všeho byl herecký výkon vytáhlého Danea DiLiegroa, který je v upraveném, štíhlejším kostýmu. A drtivou většinu záběrů se podařilo pořídit díky praktickým efektům, jež byly jemně doladěny pomocí digitálních triků, které pomohly vytvořit věci, které nejsou fyzicky možné.

Na závěr koukněte dolů do galerie, kde si nového predátora můžete blíže prohlédnout.

Snímek se odehrává před 300 lety a zavádí nás mezi severoamerické Komanče. Hlavní hrdinkou je Naru, schopná válečnice, která srdnatě chrání svůj kmen proti vysoce vyvinutému mimozemskému Predátorovi, jednomu z prvních, co kdy přistál na Zemi. Snímek zrežíroval Dan Trachtenberg, scénář napsal Patrick Aison. Natáčelo se v kanadské Calgary, hlavní roli ztvárnila Amber Midthunder. Snímek bude uvedený 5. srpna 2022, u nás na službě Disney+.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: SFX Magazine I, II

Galerie: 8

Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu Predátor: Kořist nebude tak docela prequel dosavadních filmů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest