The Day I Met Spiderman: Na Ukrajině se točí superhrdinský film

The Day I Met Spiderman: Na Ukrajině se točí superhrdinský film | Fandíme filmu
Maria Galitskaya / Organization of Ukrainian Producers
Na Ukrajině se začal natáčet první hraný film od začátku ruské invaze.

Ve válkou devastované Ukrajině natáčí logicky řada novinářů. Pro většinu lidí asi nebude nijak zvláštní ani myšlenka na to, že se v zemi točí dokumentární filmy (viz projkt Douga Limana). Trochu divoce už může na někoho působit zpráva, že před časem na Ukrajině začalo natáčení prvního hraného (narativního) filmu. Nicméně je třeba mít na paměti, že život si zkrátka vždycky hledá cestu a zvlášť lidé ze západní částí země, kteří nejsou denně v přímém ohrožení ruské agrese, se snaží najít cestu, jak žít dál. Málokdo chce jen tak sedět s rukama v klíně a čekat, nebo věnovat veškerou svou pozornost jenom válce. Aktuální snímek navíc má o válce vypovídat, takže potenciálně může burcovat místní obyvatelstvo, nebo zahraniční veřejnost.

Nový film se jmenuje The Day I Met Spiderman a jak název napovídá, má superhrdinskou tematiku. Hrdinkou snímku je dobrovolnice, která v sobě objeví superhrdinské síly a zachrání chlapce z Buči. Oficiální anotace říká: „Znáte příběh Petera Parkera, který se stal Spider-Manem. Možná jste slyšeli příběh Bruce Waynea v Batmanově obleku. My vám povíme příběh Katyy, dobrovolnice, která v sobě našla vnitřní nadlidskou sílu.“

Na snímku jako producent spolupracuje společnost Organization of Ukrainian Producers (Organizace ukrajinských producentů), která vznikla v březnu spojením sedmi zkušených ukrajinských producentů, kteří si dali za cíl natáčet dokumenty a hrané filmy o dopadu ruské agrese na Ukrajinu. Původně OUP chtěla točit dokumenty a myšlenka na natáčení narativního filmu zněla šíleně. Ale námět snímku The Day I Met Spiderman producenty tak nadchl, že lyrickému příběhu prostě nedokázali odolat.

The Day I Met Spiderman má „netradiční formát“ a je to první hraný snímek o válce na Ukrajině. Produkce věří, že je vhodné problémy Ukrajiny zachytit nejen prostřednictvím dokumentů, ale také skrze emoce a vypravěčské prostředky, které může divákům předat jedině hraný film. The Day I Met Spiderman má být „divácky srozumitelný“ film. Autorem námětu je Anton Skrypets, režíruje Eva Strelnikova.

Natáčení začalo v květnu, postupně se točilo ve Lvově, Kijevě a dalších ukrajinských městech. Dalším produkčním partnerem je společnost AMO Pictures, která chtěla podpořit ukrajinskou kinematografii. AMO Pictures má zkušenosti s mezinárodní distribucí. Snímek má být hotový na podzim, uvedený na festivalech, v kinech, v televizi i na internetu.

Foto: Maria Galitskaya / Organization of Ukrainian Producers

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest