Predátor: Zvažují se další pokračování, jaká jsme dosud neviděli

Predátor: Zvažují se další pokračování, jaká jsme dosud neviděli | Fandíme filmu
20th Century Studios
Nový Predátor se od těch dosavadních bude dost lišit. I samotným zpracováním vesmírného lovce.

Režisér Dan Trachtenberg v rozhovoru pro Time Out nechtěl prozradit, zda je snímek Predátor: Kořist (Prey) nějak přímo provázaný s dosavadními snímky série. Naopak je jisté, že se tvůrci snažili aktuální novinku od předchozích snímků dostatečně odlišit.

Na první pohled patrným rozdílem je už zasazení děje do 18. století, do lesů mezi komanče. Proti těm stojí nový druh vesmírného lovce, který je prudce inteligentní a ovládá pokročilé technologie. Bude oproti předchozím Predátorům o něco méně mohutný, méně obrněný a bude mít o několik staletí starší výzbroj, ale pořád bude oproti pozemšťanům výrazně napřed.

Jak se proti němu dokážou komančové postavit? Na to pode Trachtenberga najdeme odpověď už v prvním Predátorovi, kde Arnold Schwarzenegger také vesmírného zabijáka zneškodnil nakonec ručně, pouze za použití jednoduchých nástrojů. A komančové jsou jedni z nejschopnějších válečníků historie.

Žádná postava ve filmu sice není takový gigant, jako Arnold, na druhou stranu se prý alespoň dokážeme spolu s hrdiny vcítit do jejich situace a snímek dostává o to silnější nádech příběhů o outsiderech, jako jsou třeba Rocky nebo 300: Bitva u Thermopyl, kde se protagonisté hrdinně stavějí proti silnějšímu soupeři. Hlavní hrdinka Naru navíc bude mít k ruce věrného psa Sarii, s nímž má prý podobný vztah, jaký měl se svým psem Max v Šíleném Maxovi 2.

A když už je řeč o dvojkách, vznikne po Prey nějaký další Predátor? Dan Trachtenberg říká, že je to velmi pravděpodobné. Už v tuhle chvíli prý existuje celá řada nápadů pro to, co by se do budoucna dalo se sérií dělat. Samotného Trachtenberga přitom prý nejvíc láká odvážný přístup a má chuť zkoušej věci, jaké tu dosud nebyly.

Snímek se odehrává před 300 lety a zavádí nás mezi severoamerické Komanče. Hlavní hrdinkou je Naru, schopná válečnice, která srdnatě chrání svůj kmen proti vysoce vyvinutému mimozemskému Predátorovi, jednomu z prvních, co kdy přistál na Zemi. Snímek zrežíroval Dan Trachtenberg, scénář napsal Patrick Aison. Natáčelo se v kanadské Calgary, hlavní roli ztvárnila Amber Midthunder. Snímek bude uvedený 5. srpna 2022, u nás na službě Disney+.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Time Out

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu