The Pope’s Exorcist: Russell Crowe ztvární skutečného vymítače ďábla

The Pope’s Exorcist: Russell Crowe ztvární skutečného vymítače ďábla | Fandíme filmu
Universal
Životní příběh kněze, co provedl více než 100 tisíc vymítání, se dočká zfilmování.

Exorcismus lidi fascinuje. I když naprostá většina případů posednutí a vymítání půjde přičíst na vrub duševním nemocem, pověrám z neznalosti nebo prachsprostým podvodům, celý rituál, jeho historie a háv tajemna dodávají této tradici patřičně pikantní příchuť. Nemalý podíl na tom jistě bude mít i vizuálně vděčné zpracování exorcismu ve filmech, v čele se slavným Vymítačem ďábla z roku 1973.

Nepřekvapí tedy, že k rámci hororového subžánru nevznikají jen bezvýznamná béčka, ale i filmy s výraznými hereckými osobnostmi. V novince The Pope’s Exorcist (Papežův vymítač ďábla) tak vystoupí dokonce slovutný Russell Crowe, držitel Oscara za Gladiátora, známý také z Čisté duše, Amerického gangstera nebo Muže z oceli.

Novinka je inspirovaná životem Gabriela Amortha, skutečného italského kněze, který na žádost Vatikánu provedl více než 100 tisíc vymítání! Film vychází mimo jiného z Gabrielových vlastních pamětí, primárně ze dvou titulů – Exorcista vypráví (Un esorcista racconta) a An Exorcist: More Stories (Nuovi racconti di un esorcista). Prví z obou knih u nás vydalo v češtině Karmelitánské nakladatelství.

Papežova vymítače točí Julius Avery, od něhož jsme zatím mohli vidět snímky Syn zmaru a Overlord: Nacistické zombie. Poslední verzi scénáře napsal Evan Spiliotopoulos (Tři mušketýři, Hercules, Lovec: Zimní válka, Kráska a zvíře), kromě něj na scénáři pracovali také Chuck MacLean, Michael Petroni, Chester Hastings a R. Dean McCreary.

Foto je ilustrační: Russell Crowe ve filmu Mumie

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest