King’s Land: Mads Mikkelsen stane v čele historického eposu

King’s Land: Mads Mikkelsen stane v čele historického eposu | Fandíme filmu
Nordisk Film Distribution
Režisér Královské aféry znovu zabrousí do minulosti. Pustí se do nezkrocené divočiny.

Jako scenárista Nikolaj Arcel napsal řadu chválených filmů, jako jsou Muži, kteří nenávidí ženy, Zabijáci nebo Vzkaz v láhvi. S jeho režijní kariérou už je to slabší. Z řady průměrných snímků vystupuje pouze deset let stará Královská aféra. V té sešel ke vzájemné spolupráci s Madsem Mikkelsenem. A právě s ním se teď navrací k další historické látce.

Novinka se jmenuje King’s Land (Králova země). Odehrává se v polovině 18. století v Dánsku. V té době král Frederik V. deklaroval, že by divoká vřesoviště Jutského poloostrova měla být zkrocena, kultivována a kolonizová, aby se rozšířila civilizace a koruna vybrala víc na daních. Nikdo však neměl odvahu králův výnos realizovat. Vřesoviště totiž v té době znamenala jistou smrt. Šlo o bohem zapomenuté místo plné nenažraných vlků, lapků a nelítostné vegetace. Na konci léta roku 1755 však do vřesovišť tvrdohlavě vyrazil osamělý voják Ludvig Kahlen. Chtěl si splnit svůj celoživotní sen a byl odhodlán jej dosáhnout. Vřesoviště mu buď měla přinést vytoužené bohatství a čest, nebo jej zahubit.

Scénář snímku spolu s Arcelem napsal Anders Thomas Jensen. Ten už s Madsem Mikkelsenem také spolupracoval, je autorem scénáře jeho dva roky starých Rytířů spravedlnosti. Mikkelsen můžete znát z Fantastických zvířat: Brumbálových tajemství, z Chlastu, Doctora Strange, Honu či Casina Royale.

 

Titulní foto je ilustrační: Mads Mikkelsen ve filmu Královská aféra

Zdroj: Deadlie

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest