Herkules: Režisér drsných filmů Guy Ritchie natočí další disneyovku

Herkules: Režisér drsných filmů Guy Ritchie natočí další disneyovku | Fandíme filmu
Disney
Po Aladinovi se pustí Ritchie do nového dobrodružného příběhu.

Studio Disney nijak neustává v natáčení hraných remaků svých animovaných filmů. Dalším pánem na holení bude Herkules z roku 1997. Ten nepatří mezi naprosté miláčky davů, jako jsou Lví král nebo Kráska a zvíře, na druhou stranu je řecko-římská mytologie tak vděčným tématem, že pokud látku dobře uchopíte, tak se nemusíte příliš strachovat o to, jak si vedl původní snímek.

Zprávy o tom, že bychom se měli hrané předělávky Herkula dočkat, tu byly už v roce 2020. Od té doby se nic nedělo, ale zřejmě to bylo dáno pandemií. Tenkrát se šuškalo, že by snímek mohli natočit bratři Russoovi, Jon Favreau nebo Gore Verbinski. Nakonec to bude jinak a film zrežíruje Guy Ritchie.

Ten začínal jako režisér kriminálek, následně si zkusil kombinaci akce a dobrodružství ve filmech jako Král Artuš nebo Sherlock Holmes. To nakonec vyvrcholilo jeho první zkušenost s Disneym, když v roce 2019 uvedl do kin Aladina. Ten neměl nijak nadšené recenze a z prvních trailerů se zdálo, že snímek bude katastrofa. Nakonec ale zřejmě zafungovala divácká nostalgie a film utržil přes miliardu. A co je důležitější, Ritchie se zřejmě Disneymu osvědčil jako dobrý parťák a teď dostává novou šanci spolu s Herkulem. Joe a Anthony Rossoovi snímek produkují. První verzi scénáře napsal Dave Callaham, ale ještě se bude přepisovat.

Příběh původního filmu se točil okolo titulního hrdiny, jenž byl v animáku synem Dia, kterého služebníci vládce podsvětí Háda unesli z hory Olymp a skoro jej zbavili jeho božství. Herkules tak musel žít mezi smrtelníky napůl jako člověk a napůl jako bůh. Když se jako dospělý dozvěděl, že mu v žilách koluje Diova krev, vydal se na dobrodružnou cestu, která z něj měla udělat hrdinu a prokázat, že je hodný života s bohy na Olympu.

Foto je ilustrační, animovaný Disneyho Herkules

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest