Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru

Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Netflix přinese nekompromisní pohled na život jedné z největších hollywoodských ikon. Film bude zcela nevhodný mladším 18 let.

Marilyn Monroe je jednou z největších ikon Hollywoodu a popkultury obecně. Že za vnějším leskem zřejmě nebude všechno tak růžové, by si nejspíš dokázali tipnout i ti diváci, kteří se o život Monroe nikdy příliš nezajímali. Opravdu syrový pohled na život hvězdy nabídne nový snímek od Netflixu nazvaný jednoduše Blonde (Blondýna).

Ten k sobě poutá pozornost už samotnou látkou, ale výrazná je také přístupnost snímku. Dostal rating NC-17. To je nejpřísnější rating, jaký může film v americkém průmyslu dostat. Zatímco filmy s ratingem R může mládež vidět, pokud má s sebou dospělý doprovod, NC-17 filmy jsou striktně nepřístupné všem divákům mladším osmnácti let. Takové filmy kvůli svému omezenému tržnímu potenciálu v Hollywoodu prakticky nevznikají. Už jen proto, že je americká kina často ani nechtějí nasazovat do svojí nabídky a lákat na ně diváky (ať už kvůli obavě z nízkých tržeb, nebo ze strachu před lokálními puritány, kteří v některých případech kina šikanují nebo vyhrožují bojkotem).

Blonde má nicméně tu výhodu, že jde rovnou na Netflix a v kinech se objeví nakrátko pouze proto, aby se mohla případně ucházet o Oscary. A k tomu stačí několik málo kinosálů. Režisér Andrew Dominik má k celé věci zcela rezolutní postoj. Snímek je podle něj divácky náročný, měl být divácky náročný a nehodlá na tom nic měnit. Pokud se to někomu nelíbí, je to jeho problém.

Dominik obecně točí autorsky výrazné snímky, jako Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem nebo Zabít tiše, popřípadě jako režisér pracoval po boku extrémně náročného Davida Finchera na seriálu Mindhunter. Hlavní roli Monroe ztvárnila Ana de Armas, divákům známá z bondovky Není čas zemřít, ze vztahového thrilleru Deep Water, ze sci-fi Blade Runner 2049 nebo detektivky Na nože. Po roli Marilyn dlouhodobě toužila. Dále hrají Bobby Cannavale, Adrien Brody, Sara Paxton, Garret Dillahunt nebo Scoot McNairy.

Dominik film nejen režíruje, ale také napsal scénář na motivy románu od Joyce Carol Oates. Snímek má kombinovat fakta a fikci a nabídnout reimaginaci života jedné z největších hollywoodských hvězd, především pak rozdíl mezi jejím vystupováním na veřejnosti a v soukromí. Mezi producenty filmu patří Brad Pitt. Níže si můžete pustit teaser, v galerii najdete fotky. Netflix film uvede 23. září.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 5

Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu Blonde: Mládeži nepřístupný, necenzurovaný příběh Marilyn Monroe v prvním teaseru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest