Pán prstenů: Válka Rohirů – Nový film nabírá obsazení, vrací se stará známá

Pán prstenů: Válka Rohirů – Nový film nabírá obsazení, vrací se stará známá | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
V Rohanu znovu řinčí zbraně. Bude u toho stará známá z trilogie Petera Jacksona.

Krom nového seriálu pro Amazon Prime Video vzniká také celovečerní hraný animák Pán prstenů: Válka Rohirů (The Lord Of The Rings: The War Of The Rohirrim). Uvidíme jej až za dva roky, ale obsazení se nabírá už teď. A nebude v něm chybět stará známá. K ansámblu se připojila Miranda Otto, která znovu propůjčí hlas Éowyn. Příběh situovaný do minulosti bude vyprávět.

Film je zasazený 183 let před události trilogie Pána prstenů. Točí se kolem osudu rodu Helma Kladiva, mocného vládce Rohanu. Rohan je náhle napadený Wulfem, vychytralým pánem Vrchovců, který se chce pomstít za smrt svého otce. To Helma a jeho lid přinutí, aby se ukryli do pevnosti zvané Hláska, jež je později známa jako Helmův žleb. V zoufalé situaci musí Helmova dcera Hera najít veškerou svou vnitřní sílu a postavit se smrtícímu nepříteli, který hrozí, že její lid kompletně vyhladí.

Dodatky Pána prstenů, z nichž snímek vychází, Helmovu dceru nezmiňují jménem a nepopisují detailně její osud. Čtenář se pouze dozví, že se vztah mezi Helem a Wulfovým otcem Frecou pokazil právě kvůli tomu, že se Freca pokusil využít Helmovu dceru jako figurku ve svých politických machinacích. Filmaři tedy měli možnost si příběh dokreslit podle svojí představivosti.

Heru namluví Gaia Wise (A Walk in the Woods), Helma Brian Cox (Boj o moc). Luke Pasqualino (Ledová archa) propůjčí hlas Wulfovi. Dále hrají Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna a Janine Duvitski.

Režíruje Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus and Ghost in the Shell: Stand Alone Complex), první verzi scénáře napsali Jeffrey Addiss a Will Matthews (Temný krystal: Věk vzdoru ). Po nich štafetu převzali Phoebe Gittins (dcera Philippy Boyens) a Arty Papageorgiou (The Tribe) Kreativní poradkyní a producentkou je Philippa Boyens, jedna z autorek scénáře trilogie Pána prstenů a Hobita. Na snímku spolupracují výtvarníci trilogie Pána prstenů Alan Lee, Richard Taylor a John Howe. České datum premiéry je stanoveno na 11. dubna 2024.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Pán prstenů: Válka Rohirů – Nový film nabírá obsazení, vrací se stará známá | Fandíme filmu Pán prstenů: Válka Rohirů – Nový film nabírá obsazení, vrací se stará známá | Fandíme filmu Pán prstenů: Válka Rohirů – Nový film nabírá obsazení, vrací se stará známá | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu