Gran Turismo: Závodní film bude vycházet ze skutečné události

Gran Turismo: Závodní film bude vycházet ze skutečné události | Fandíme filmu
Sony Interactive Entertainment
Filmové ztvárnění populární automobilové videohry odhalilo zápletku a má datum premiéry.

V květnu jsme se dozvěděli, že po letech mlčení je opět v aktivní přípravě závodní film Gran Turismo, inspirovaný sérií automobilových her pro Playstation. Tehdy jsme jsem nahlas ptali, jak tvůrci hodlají přepracovat ježdění na okruhu v narativní příběh.

Nakonec se potvrdilo, že produkce bude pracovat se stejným námětem, jako když se film Gran Turismo chystal poprvé, skoro před deseti lety. Snímek bude vycházet ze skutečné události, kdy se teenager zúčastnil soutěže GT Academy a skrze své mistrovství ve hře se propracoval až k závodění ve skutečných autech.

Strohá synopse neuvádí, zda si snímek vezme za příklad osud jednoho konkrétního jezdce, anebo půjde pouze volnou inspiraci. GT Academy běžela v letech 2008-2016. Společně ji připravovaly automobilka Nissan, Sony a Polyphony Digital, výrobce videohry. V průběhu několika ročníků se zúčastnilo více než 5 milionů hráčů, kteří soupeřili v televizí přenášených vyřazovacích bojích. Z akademie vzešlo celkem 22 mladých mužů, kteří dostali příležitost si zkusit skutečné závody. Několik málo z nich mělo v automobilovém sportu dokonce delší kariéru.

Bylo oznámeno, že snímek bude mít premiéru 11. srpna 2023, natáčení tedy musí začít každou chvíli. Režíruje Neill Blomkamp (District 9, Elysium) a poslední verzi scénáře napsal Jason Hall (Americký sniper, Děkuji za vaše služby).

Foto je ilustrační, herní předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest