Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer

Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu
IFC Films
Zobrazit další 4 obrázky
Nová sci-fi z postapokalyptické budoucnosti pohlcené přírodou bude mít světovou premiéru v Karlových Varech.

Zhruba před dvěma týdny jsme vám představili dystopickou novinku Vesper. Ta se teď pochlubila s prvním trailerem, který nám výrazně přibližuje atmosféru snímku a jedinečné vizuální zpracování. Budoucnost je plná bující vegetace, která pohlcuje vše kolem. Tu a tam vidíme ruiny staré civilizace nebo nějaký nečekaný, skoro až groteskní výjev. Čeští diváci budou mít příležitost zasněný snímek ochutnat jako první na světě, protože bude mít premiéru na filmovém festivalu v Karlových Varech. Ten probíhá od 1. do 9. července.

Děj se odehrává poté, co pozemský ekosystém zkolaboval. Hrdinkou je třináctiletá holka, která se snaží přežívat společně se svým paralyzovaným otcem. Vesper narazí na Camelli, zvláštně se chovající a tajuplnou ženu, která je dezorientovaná po havárii letadla. Vesper souhlasí, že Camellii pomůže najít jejího společníka a výměnou za to ji cizinka doprovodí do Citadely, centra, z nějž vládnou prostřednictvím genetických technologií mocní oligarchové.

Brzy se ale ukáže, že havárii letadla zřejmě zavinil Vespeřin soused Jonas, což dívku uvrhne do víru dobrodružství, o něž nežádala. Pokud si s ním má poradit, musí využít veškerý svůj důvtip, sílu a biohackerské schopnosti. V sázce je semínko, které by mohlo obsahovat vše, co je nezbytné pro to, aby se podařilo obnovit celý svět. Anebo jej semínko ještě víc zničí?

Hlavní roli ztvárnila Raffiella Chapman dále hrají Eddie Marsan, Rosy McEwen, Richard Brake a Melanie Gaydos. Režírovali Kristina Buožytė a Bruno Samper. Přímo Karlovarský filmový festival o filmu uvádí následující:

Ekosystém země se v blíže neurčené budoucnosti zhroutil. Třináctiletá houževnatá Vesper, která žije se svým paralyzovaným otcem, se snaží obstarávat obživu, jak to jde, a zároveň ve své laboratoři experimentuje s biologickými materiály. Když jednoho dne najde v lese záhadnou ženu, doufá, že ji zavede do Citadely, místa, odkud mocní rozhodují o osudu zbytku světa. Kristina Buožytė a Bruno Samper umně využívají kulis lesnaté litevské krajiny, do níž zasadili děj této dystopické sci-fi, a díky kombinaci silných hereckých výkonů, jedinečného výtvarného konceptu a nápadité hudební složky přináší divákům vskutku komplexní audiovizuální zážitek.

Zdroje: IFC Films, KVIFF

Galerie: 5

Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu Vesper: Výtvarně jedinečná dystopie přináší první trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest